80 Comments

 1. Rachel

  Genom att använda glittrande ögonskuggor i lite mörkare färger som marinblå✨✨ Använda ögonfransböjare och sedan applicera maskara på fransarna! Fransarna blir så otroligt snygga. Fransar är det viktigaste för att lyckas med den ögonsminking! Enligt mig??
  Hoppas verkligen på vinst??
  Följer dig såklart på instagram! Heter @_rachelmourad

 2. Ellen

  Ögonskugga är grejen för denna tjejen
  När det glimmar som stjärnor och hennes ögon tindrar
  Då kan ingenting hindra denna kvinna
  Iduns mineral är bra och ha var det nån som sa
  BeyondBeauty vill du höra här i ditt öra hon vill bli kär kanske är hon redan där
  Alla steg i kalendern följer hon för är en snäll en precis som den rödklädda en som kommer om kvällen , hennes namn är Ellen som önskar denna karamellen 🙂

 3. Johanna

  Snyggaste makeupen för festligheter är rouge, en massa highlight, vingad eyeliner och mascara. Hade jag kunnat hade även en snygg sotning varit på plats. Är inte så bra på att göra snygg sotning och har inga bra skuggor för det, så denna skuggpalett hade varit perfekt för mig att träna och skapa något snyggt!

 4. Glittereyeliner! Bästa produkten sedan skivat bröd 😉 tyvärr finns ingen sån ännu hos IDUN, och egentligen tål jag inte ”hårda” produkter i ansiktet men IDUN är ett favoritmärke alla kategorier.

 5. Julia

  Jag använder alltid brynskugga, ögonfransböjare, eyeliner, mascara och så brun eller lila sotning till mina gröna ögon. Hoppas på tur i den här grymma luckan ??? juliaberg @ Hotmail.com

 6. Linda

  Enkelt men snyggt med bonsig ögonskugga, svart eyenliner och mascara. Alltid ögonprimer underst för ett bra och hållbart resultat.

 7. tova

  Grundfärgerna kan variera med kläder och humör men jag tar alla tillfällen att strössla på massa glitter på toppen och när annars än jul kan man glittra som mest =)

 8. Sara S S

  Oh vad spännande, jag visste inte att Idun kommit med hudvård också! Snyggaste ögonlooken just nu tycker jag är: markerade bryn, en ljus skugga över hela ögonlocket och en lite tjockare, knivskarp svart eyeliner med vinge och massor med mascara. Och så röda läppar till det. Önskar att jag kunde måla eyeliner själv… 😉

 9. Elin

  Wow vilken lucka!
  Att använda en glittrande, fin ögonskugga som gör att man tindrar. Fransböjar och en mascara som ger både volym och längd på fransarna och en eyeliner så har man en riktigt fin och festlig ögonsminkning

 10. Anna

  Eftersom det blir så mycket svart i kläderna i år, vill jag gärna ha något annat på ögonlocken. Jag har valt en plommonröd ögonskugga och en auberginefärgad ögonpenna, men använder ändå svart mascara. Rosa rouge, rosa läppglans (enkelt att fylla på under kvällen).

 11. Titti skarp

  jag andvänder ögonskugga med mycket bra pigment och gärna glittrig (lagom) har oftast sotade ögon i varma nyanser
  och svart eyeliner
  några lösögonfransar behövs inte då jag har redan så långa men svart mascara och så brukar jag lägga vitt in mot ögonvrån
  hoppas få chansen testa dessa då jag aldrig provat innan
  god jul

 12. Carola S

  En cut crease med isblåa nyanser tonad i mörkare blått och med silverglitter, svart mascara, lösögonfransar och svart eyelinervinge.

 13. Emma S

  Jag älskar roströda och bruna färger till ögonen, och pricken över i:et är en glittrig eyeliner! Har flera olika och det piffar alltid upp 🙂

 14. Amanda L

  Formar ögonen med en glittrig highlighter, en brun skugga i globlinjen, ljusbeigekajal på vattenlinjen och en mörkbrun kajal på övre fransraden och en ”halva” brunt under vattenlinjen. Sist en brun eller svart mascara.
  Om jag har på mig nån utstickande färg duttar jag på en liknande färg mitt på ögonlocket.

 15. Stina

  Med att använda massa glitter ? det här är bästa månaden på året och jag går alltid all in med glitter och sotig party make up.

 16. Jenny

  Jag älskar att vara kreativ med smink och färg. Vinterns snyggaste ögonmakeup görs med färgerna:skimrande ljusrosa, ljusbrun skimrande ögonskugga samt skimrande mörkbrun, nattsvart ögonskugga, samt vit/glittrig ögonskugga i ögonvrån och under ögonbryn som är ifyllda. Extra svart mascara på det.klart!

  Följer på Facebook och Instagram (benzelin)

 17. Linda Larsson

  SNygg, svart eyeliner och mascara, och glitter och guld på ögonlocken =)
  rundar av med något läckert glansigt på läpparna

 18. Fanny Jäderfeldt

  Då jag inte kan använda så mycket smink pga allergi så har jag inte experimenterat så mycket med ögonsmink. Har dock upptäckt idun som fungerar bra på mig så jag hoppas kunna göra ljusa glittriga toner som påminner om gnistrande snö 🙂

 19. Jasmine

  Ögonen är viktiga för mig. Jag markerar ögonbrynen. Lägger en färgglad skugga över hela det rörliga locket och en skarp och fin eyeliner som spetsar sig utåt. Ögonskuggefärgen varierar jag dag för dag. Underögat har jag en ljus penna innanför ögat och en ljusgrå/beige skugga längs fransarna. Mascara på övre fransarna så att man får lite seriefigurs-look.

 20. Diana

  Min absoluta högtids-/fest makeup innehåller guld och glitter!
  Bas i en ljus guldig skugga, matchat med en riktigt skimrande skarpare guldig skugga. Sotar lite med en mörkbrun glittrig och avslutar det hela med ett guldglitter!

 21. Jennifer

  Jag har fallit totalt för sotning. Den jag älskar nu på vintern (när jag intalar mig själv att det är ok att vara blek som snövit) är när det går från ljust å glittrigt inne i ögonvrån till matt mörkt (Svart, lila, blå eller brun) längst ute. Så passande!

 22. Anna J

  Jag brukar köra på mycket skimmer, för tycker de blir extra fint, men en sotning är snyggt och sen gå mot normen och ha röda läppar.

 23. Isabelle Hedstöm

  På vintern handlar allt om glitter för mig, så en snygg basskugga i skimrande guld, en perfekt eyelinervinge och täta volymfransar. Så snyggt!

  Gillar på facebook: Isabelle Hedström
  Följer på instagram : isabellehedstrom

 24. Annika Gustafsson

  Jag ber min dotter som är fenomenal på makeup att fixa detta.
  Vi använder oss av skuggor, eyeliner o mascara så fransarna blir lååååånga täta och fina.
  Gillar på FB!

 25. Camilla

  Jag gillar sotade ögon, görna med ett uns glitter nu när det ska vara extra festligt. Ögonfransböjare, kraftigt pigmenterad ögonskugga, eyeliner åt det guldiga eller glittriga hållet. Följerbpå fb som Camilla Wiklund och instagram som lillakarlsbyn

 26. Maja Brundin

  Oj så fina!!
  Jag brukar använda en glittrig lite mörkare ögonskugga och mascara!! Om jag vill vara extra julig så tar jag ett rött läppstift.

 27. Maja Brundin

  Oj så fina!!
  Jag brukar använda en glittrig lite mörkare ögonskugga och en svart mascara!! Om jag vill vara extra julig så tar jag ett rött läppstift.

 28. Lina

  Är kass på att sminka mig, så gärna med hjälp av någon god vän för att bli glittrande o glänsande julsminkad!

 29. Rebecka Gustafsson

  klasdig kolsvart penna, pudrig skimrande skugga över och fast penna att jaga konturer kring kanten med. Till det långa fransar och – naturligtvis- klarröda läppar som kontrast.

 30. Eva Kristina Åsell

  Försöker framhäva mina ögon Bra maskara så fransarna blir tjocka långa är de redan, Kajal kring ögonfrans linjen oftast i grönt, ljus matt ögonskugga. ( Det är så tråkigt om skuggan blir en tjock linje mitt på ögonlocket). Så får jag försöka göra mina läppar lite större med läppenna men med en relativt diskret röd färg på läppstift.

 31. Sophie

  Festsmink med svärta och färglad dramatik
  plus glittrande estetik
  Det ska synas att det är fest
  det gör man allra bäst
  med starka färger, glitter och lösa fransar
  sminkat omsorgsfullt, det ska hålla när man hela natten dansar
  Grunden satsar jag mycket på
  för att en lyckad ögonsminkning kunna få

 32. Mia Korch

  Sotiga ögon med lite glitter i ögonvrån och långa svarta fransar är en perfekt ögonmakeup för juletider!

 33. Carina RA

  Mascara!
  Hur svårt kan det vara?
  Och så lite glitter
  Som verkligen sitter
  Ett streck så svart
  Får mig att påminna om en katt

 34. Anna

  Jag har knappt något användbart smink, men att prova dessa produkter med lite hjälp av döttrarna vore väldigt kul. Kanske kan jag lära mig några knep och bli både lite yngre och snyggare efter jul!

 35. Vilken härlig tävling, och vad spännande med Idun Minerals hudvårdsprodukter! Har läst/hört mycket om dessa nu på sistone så är lite extra nyfiken på dessa.

  För att skapa den snyggaste ögonmakeupen för vinterns festligheter gillar jag att använda mig utav mycket mascara, gärna lösögonfransar och glitter! Gillar lite mörkare murrigare färger som plommonblå, marinblå och brunt när det kommer till skuggor, och glitter kan du addera i form av eyeliner.

  Gillar din sida på FB (Sanna Kaakinen), där jag även har delat tävlingen offentligt. Följer dig även förstås på Instagram (mammasvardag).

  Kram Sanna

 36. Andrea

  Brukar börja med att lägga med en basfärg, ganska neutral, utan skimmer över hela ögat och ser till att kanten blir ”utsuddad” sen brukar jag gå en med en mörkare matt för att ge ögat lite djup. Sen kommer den roliga delen, att lägga på en fin färg. Och glitter. Älskar glitter. Guld är en färg som alltid funkar för mig och ser glammig ut. Lägger den mitt på ögonlocket för att sen toppa med lite glitter. ?

  • Andrea

   Glömde så klart säga lösögonfransar! Det använder jag bara när det är fest, med Gud vad snyggt det blir. En sån skillnad!

 37. Elina Söderberg

  Jag är inte duktig på att sminka överhuvudtaget, men tycker att ögonen förtjänar lite guld och glitter såhär års. En bra mascara, snygg eyeliner och lite mörkbrun/guldig ögonskugga!

 38. Milla

  Den skapar jag genom att först ta en ljus matt skugga över hela ögonlocket och sedan en lite lyftande färg längst ögongloben samt en stålgrå glittrande kajalpenna längst ner vid ögonfranskanten för att lyfta fram mina blå ögon. Självklart använder jag en ögonfranstång därefter för ytterligare ett lyft. 🙂

  En vinst som vårdar och näring ger,
  använd morgon och kväll så du ett strålande resultat ser,
  gud vad jag av denna vinst ler! 🙂

 39. Melissa

  Jag använder concealer runt mina ögon (mest ögonlock) först sen använder jag eyeliner över ögonen, maskara på ögonfransar och sist tar jag lite ögonskugga med rosa och vit.

 40. Jane Thorlund

  Jag kör ungefär samma som resten av året, men lite mörkare, lite mer sotigt, och glitter! Glitter är grejen för mig! 😀

 41. Camilla Sandmark

  Oj, jag är jättedålig på att få till en snygg make-up när det ska till det där lite extra. Jag måste motvilligt erkänna att jag brukar ta min systerdotter till hjälp när det behövs. Hon har koll på alla nya produkter, vad som passar ihop och hur man använder dem på bästa sätt. Hon pluggar ju till Make Up artist så då tycker jag att det är ok att ta till lite hjälp.

 42. Linnea H

  Genom att använda en svart mascara som ger riktigt långa fransar, gör sotade ögon med lite skimrande highlighter högst upp på ögonbrynsbenet och en svart eyeliner för att göra blicken mer intensiv. Då är ögonen redo för fest 🙂

  Gillar/Följer på Instagram och Facebook

 43. Tatiana

  Smörjer först lite primer kring ögat så skuggorna sitter bättre. Börjar med en ljusbeige skugga på hela ögonlocket, ända upp till brynen. Min favoritskugga i orange skimmer applicerar jag runt hela ögat nära fransroten och accentuerar detta med en mörkare grå i ögonvrån. Svart eyeliner på övre ögonlocket och sist men inte minst en glittereyeliner som jag drar över hela ögonlocket. Voilá, redo för vinterns alla fester! 🙂

 44. Ögonmake: Jag börjar med en ögonskuggsprimer och lägger den över hela locket. Lägger en bas med en hudfärgad något ljusare ögonskugga. Sen lägger jag en orange/brun skugga vid globlinjen och skuggar detta. Täcker ögonlocket under linjen med concealer för att skapa cut crease. Sen nu till vintern vill jag gärna ha glitter så det bästa blir då att lägga glitter över concealern så det täcks helt och sedan en svart vingad eyeliner 🙂

 45. Emmy

  Sota ögonen men gärna en annan färg än svart tex lila, grönt eller blått. En glittrig eyeliner gör allt lite extra festligt och så massor mascara för att rama in ögat 😀

 46. Maja

  Oj, jag går inte på fest, är småbarnsmamma… men använder min vita ögonskugga till allt, den piggar upp ögonen. Hoppas på vinstchans ändå! Gillar på insta 🙂

 47. Caroline O

  För bästa ögonmakeup så är jag först noga med rengöring och fuktgivande kräm såklart 🙂 och därefter använder jag alltid en primer för ögonlocken så att skuggan sitter riktigt bra 🙂 en sotig look funkar alltid! Jag brukar till mindre festligheter använda bruna, beiga och plommonlila färger. Till kvällsfestligheter så blir det gärna mörkbrunt, svart och lite skimrande rosa mitt på ögonlocket. En svart eyeliner till detta också såklart för bästa effekt och för att få ett djup i looken. Lösögonfransar är jag inte så duktig på (än) men tycker det är så läckert med fylliga fransar! Vore så spännande att få prova dessa produkter och integrera dom i min fest makeup ??????

 48. Jag använder gärna två jordnära färger för att få till en lite djupare ton, för en festligare makeup använder jag då gärna guldglitter och låååånga svarta fransar. Sen är det bara tuta o köra!

  Följer på insta (drommenom11barn) och facebook (Annika Nilsson Pettersson)

 49. Madelene Abrahamsson

  Med sotade ögon med glitter , ganska mycket mascara, mörka läppar. En lite festligare sminkning. Följer/delar på Facebook och följer på Instagram @madde_cancersurvivor. Kram!

 50. Hannah

  Åh vilken fin vinst!

  Jag tycker att basen är dwt absolut viktigaste i en sminkning, så jag vill ha mycket tid för att grunda med en fyllig dagkräm följt av askungenkrämen från Clarins. Sen kör jag mineralfoundation (tunna) lager på lager och sen en mild bronzer för att skapa glow och värme till ansiktet. Fortsätter med att bygga upp en hållbar skuggning på ögonlocken, gärna i olika grå toner. Sen avslutar jag med en krämig mascara. Fast det är oftast här det brister, för jag har inte hittat någon bra mascara som håller måttet. Kanske är denna från Idun min magiska match?

 51. Anna

  Snyggaste ögonlooken till jul gör jag med skuggor i varmt brunt och vinrött tillsammans med en svart eyeliner och massor med svart mascara. Vill jag göra det extra festligt lägger jag lite glittrig skugga mitt på den rörliga delen av ögonlocket.

  Följer på Instagram (annathornell86) och på Facebook

 52. Camilla

  Snyggaste ögon make upen gör jag genom tt först använda bare minerals puder på ögonlocken för bas, tunn linje med nörkbrun kajalpenna och sen glitter på nederkanten av ögonlocket,avslutar med lite mascara:)

 53. Ronja

  Gillar och följer på facebook och instagram 🙂

  Mina vinter ögon är guldiga med en mörkbrun sotning och kolsvarta ögonfransar och möjligen en svart eyeliner vinge.. 😀

 54. Therese

  Med en bra bas så sminket sitter hela kvällen! Så på med dagkräm och serum, sen gärna puder. På vintern älskar jag sotade ögon och leker gärna med mörka toner. Och eyeliner för att framhäva ögonen! ✨
  Följer dig på instagram ☺️

 55. Emelie Welander

  Neutrala bryn, sotade linjer, fylliga fransar och metalliska skuggor. Blir riktigt snyggt, passar speciellt bra till nyår nu snart!

 56. Anna L

  Primer först. Sen svart linje med ögonpennna längs franskanten. ljusar upp inåt ögonvrån.skuggar en trekant på yttre delen av ögonlocket och skuggar inåt.neutral skuggning mitt på. Highlighter under brynet. fyll i bryn med penna. Maffa på med volymmascara. Tindra!

 57. Caroline L

  Med mitt tråkiga svar lär jag väl inte vinna. Mascara är ju självklart, men ögonskuggor lär jag lägga diskret för jag är helt enkelt inte bra på det. Ska det bli bra får jag ta hjälp av andra. Dessa ansiktskrämer och mascaran skulle jag däremot hantera som ett proffs ?

 58. Sjuksköterskan

  Lila nyanser på skuggan och kolsvart eyeliner (förhoppningsvis under en bra dag när jag fått till den perfekta vingen…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.