67 Comments

 1. Pernilla

  Mitt bästa julaftonsminne är när man var liten och fick träffa den snälla tomten som hade ett sådant härligt skratt, mysigt vitt skägg och en stor säck med julklappar 🙂 God Jul !

 2. Sara Ceder

  Bästa minnet är från tidig barndom,jag var kanske 2 år och jultomten kom. Jag var lite rädd för honom men gav honom en kram ändå och utbrister: Pappa!! Hur kunde jag veta det? Jo han luktade Tabac,en parfym han alltid hade när jag var liten. Gissa om alla gapskrattade!

 3. Marike Wikström

  Mitt bästa julaftonsminne skulle ha kunnat vara det värsta… Lagom till julafton så fick jag och maken maginfluensa – av värsta sort! Vi kunde varken fixa julgran eller mat. Jag ringde då till affären och fick en plastgran hemlevererad. Vi ordnade så gott vi kunde. Vi hade då hunnit få två barn som då var 6 månader resp. 4 år. En inhyrd tomte räddade julen för 4- åringen och babysittern samt julklappssnören räddade julen för yngste sonen. Det var en jul så lugn, så lugn. Än idag pratar vi om den här julen för 30 år sedan som faktiskt blev den mysigaste och lugnaste vi upplevt.

 4. Carina R

  Mitt bästa julminne är julen 2000. Då kom, den för oss okände, tomten varken gående eller på skidor. Han var en förnyad, milleniumtomte med grekisk härkomst och kom i en röd volvo av äldre modell. Denna milleniumtomte gjorde att julen blev den helt klart bästa av alla jular!

 5. Anna L

  Mitt bästa julaftonsminne var att jag fick fira en sista jul tillsammans med min fina Mamma fast läkarna sagt att det inte skulle gå. Änglarna väntade och vi fick en fin minnesrik jultillsammans. <3

 6. Katarina

  Mitt bästa julminne är mina barndoms jular när man fortfarande trodde på tomten och all den spänning det var på julafton att vänta på att han skulle komma med julklapparna

 7. När jag var liten och vi firade jul uppe på farmors gård så tittade vi på Kalle Anka och sedan åt middag. Då bankade det på dörren och pappa gick ned med alla barnen rusande kring sig. Utanför dörren stod en stooor julklappssäck och det var spår i snön. Långsamt såg vi ljuset av en lykta gå vidare från huset. Det måste väl ändå ha varit tomten?!

 8. Sofia E

  Det bästa minnet var när min familj åkte till mina kusiner i Skåne för att fira jul. Vi bor otroligt långt ifrån varandra och träffas väldigt sällan. Den julen kommer jag ihåg som glädjefylld, perfekt och mysig! ??

 9. Joanna Wozniak

  man kan ha aldriv för mpnga hårprodukter !! vill vinna den för oss på jobbet så vi kan va vackra every day of every year 😀

 10. Elisabeth

  Av olika skäl firar vår familj inte djur sen ett par år tillbaka, så idag ägnar jag dagen åt att städa, tvätta bilen, läsa och slappa och såklart kolla runt bland bloggar.

  Så mitt bästa julaftonsminne utspelar sig för ett par år sedan när hela familjen fanns och var friska, vi samlade i vårt barndomshem och hade en helt vanlig traditionell julafton. Blir väldigt varm och tacksam utav att tänka på detta och hoppas på att få uppleva detta igen i framtiden.

 11. Elisabeth

  Av olika skäl firar vår familj inte JUL sen ett par år tillbaka, så idag ägnar jag dagen åt att städa, tvätta bilen, läsa och slappa och såklart kolla runt bland bloggar.

  Så mitt bästa julaftonsminne utspelar sig för ett par år sedan när hela familjen fanns och var friska, vi samlade i vårt barndomshem och hade en helt vanlig traditionell julafton. Blir väldigt varm och tacksam utav att tänka på detta och hoppas på att få uppleva detta igen i framtiden.

 12. Özlem

  Mitt allra finaste och käraste minne var när mamma gick sin utbildning i Australien när jag var liten. Ett halvår visste vi att hon skulle vara borta och det var jobbigt.
  Vi hade gjort så fint hemma, klätt granen och slagit in presenter.
  Medan vi kollade på Kalle stod det plötsligt någon i rummet. Vi blev jätterädda hela bunten. Även pappa.
  Men det var mamma som hade flugit i 24 timmar för att få vara med oss. Alltså, jag kan inte beskriva hur glada vi blev allihop. Det var en present bättre än alla julklappar. Till och med alla fina kramdjur hon hade tagit med sig i julklapp föreställande kängurus och sånt.
  Pappa höll om henne så hårt och började gråta. Det är enda gången jag har sett min pappa gråta. Och nu började jag gråta medans jag skriver det här.
  Det finns inget finare julminne än det. Det är ett av mina favoritminnen av dem. Tyvärr gick båda bort i en bilolycka 2013.
  Ibland saknar jag dem så att jag går sönder. Särskilt en dag som denna.

  God Jul Emma och tack för världens finaste kalender. (Gud vad jag hoppades på just lösögonfransarna och Body Shop maskerna och uppdaterade datorn hela tiden. Haha!)

  Roligt var det och jag hoppas du har en kalender nästa år igen!

 13. Elina Söderberg

  Mitt bästa julaftonsminne är faktiskt från när jag och min familj bodde utomlands på Malta när jag var liten. Det var soligt och man kunde bada utanför där vi bodde, men mina föräldrar gjorde ALLT i sin makt för att få det att kännas som en riktig svensk jul.

 14. Sofie Pettersson

  Mitt bästa julaftonsminne var förra året, precis nyinflyttade till vår gård på landet, efter en intensiv flytt, renovering och ett nytt tillskot till familjen så var hela familjen och släkten samlad. Vi satt vid fönstret och kollade ut efter tomten, plösligt ser vi en grå tomte stå uppe vid torpet och knacka på, då släcks dörrlampan i kanske en två minuter (fast ingen bor där) sen kommer tomten och knackar på här, alla barnen är i sitt bästa exstas och helt förtrollade över tomten. Den julaftonen var den bästa med mycket skratt, värme och glädje! Nu önskar jag dig en riktigt god jul! ?❤️

 15. Rachel

  Jag har velat ha denna plattång såå länge??? jag skulle bli väldens lyckliga tjej om jag vann denna!!!
  Mitt bästa julaftonsminne var när jag alltid väntade på att få öppna julklappar. När jag var liten älskade jag att rita och en gång fick jag ett gigantiskt ritkit som gjorde mig sååå glad, jag ritade som en galning och kunde aldrig släppa pennan från min hand!!?
  Hoppas jag blir lika glad idag av att få vinna den här fina plattången?????

 16. Anna

  Mitt bästa julaftonsminne är när jag och min äldre syster klev upp mitt i natten för att hänga polkagriskäppar i granen och lägga dit mammas julklappar. Hennes min på morgonen innan hon förstod att det var vi ?

  Tack för en superhärlig julkalender!

  Följer på Instagram (annathornell86) och på Facebook (har även delat)

 17. Titti skarp

  mitt bästa minne var när jag och min tvillingbror satt och väntade på tomten
  och in kommer tomten med en stor säck och vi sitter där förväntasfulla och får klappar sedan dunkar det på ytterdörren så in kommer en tomte till med en säck och vi blir både paffa och resten av familjen också
  ingen visste vem denna tomte var men klappar fick vi
  och där och då sa föräldrarna att det var tomtens bror men vi vuxen ålder så grunnar man på det fortfarande vem var denna tomte hahaaa och klappar med våra namn på
  så det var en roligt och minnesjul

 18. tova

  för några år sedan var jag hos min kusin i jukkasjärvi utanför kiruna på julen, en man kom körande på skoter när vi var ute på en morgon promenad, han stannade och hälsade och jag blev så glad över att se skotern då jag bott i skåne i 15 år och frågade om jag fick provsitta. -Provsitta? Du kan köra hem den åt mig, sen pekade han på ett hus och börjdae själv promenera. Jag var så glad att jag knappt minns vad jag fick i julklapp <3

 19. isabelle

  det var för 2 årsedan min bror fick sitt första barn. det blev väldigt kaos men julafton slutade med att jag blev faster

 20. Johanna

  Mitt absolut bästa minne är när vi firade med min moster och mina kusiner som bor hela vägen upp i Jokkmokk (bor i Halmstad), och med min kära mormor som tyvärr inte lever längre. Hela släkten va samlad, det va snö ute och allt var bara magiskt:)

 21. Linda Larsson

  Bästa minnet är hur Farmor brukade sitta och vika ihop julpapper när allt var öppnat och klart, =) och hur man retade Pappa för att han skulle ”iväg och köpa tidningen”
  Gemenskapen, värmen och den goda maten. Jul är alltid mysig <3

 22. Natalie Forss

  Mitt bästa julminne är helt klart när min systerdotter föddes på morgonen den 24 december. Världens bästa julklapp att vakna upp till på julafton!

  GOD JUL!

  (Följer på instagram med samma namn)

 23. Gabriella Thörngren

  Mitt bästa julaftonsminne var när jag va liten och vaknade med den förväntan man bara har inför julafton som barn. Så jag rusar ur i vardagsrummet för att hämta paketet från tomten i julstrumpan. Men istället för ett litet paket i strumpan hade tomten (?) byggt ihop ett alldeles eget skrivbord till mig i vardagsrummet. Jag blev så lycklig ?

 24. Sara Källström

  Helt klart när min mormor & morfar levde och vi vakna upp hemma hos dem och det luktade ljuvligt då mormor var uppe tidigt och lagade alla julmat i köket! Underbart!!

  God Jul!

 25. Olivia

  Wow!

  Mitt finaste och bästa julminne är från barndomen när pappa fanns med oss. All kärlek och lycka han bidrog med. Jag tror inte det går att beskriva med ord. Det är minnen och känslor som för alltid kommer finnas inne i hjärtat. Men minnet av en enorm kärlek och lycka, det är så man kan beskriva det.

  Ha en riktigt fin god jul! ✨

 26. Anna Bäckman

  Mitt bästa julaftonsminne är när jag som 10-åring fick ett par svarta och guldfärgade skor med en liten klack. Var övertygad om att jag öppnat fel julklapp, att det var någon vuxen som skulle fått dem – men de var till mig 🙂

 27. Linnea

  Åh alla jular är perfekta när jag får vara med min släkt och alla är glada!
  Men då jag bor i Skåne drömmer jag om snö till varenda jul, men vaknar upp besviken varje 24e. Men en julafton för 10 år sedan, vaknade jag och familjen upp till 10-15 cm snö utanför fönstret!! Gissa glädjen att äntligen få lite snö på självaste julafton, min barndröm!

 28. Jane Thorlund

  Ett julaftonsminne som nog aldrig kommer försvinna är från när jag var ca 5 år.
  Jag ville ge min mamma något riktigt fint.
  Så jag letade runt hemma och hittade ett par strumpbyxor som jag slog in, och ett päron – för mamma älskade päron!
  Men detta var ca 1 månad innan jul, så när hon öppnade paketet med dom trasiga strumpbyxorna som hon hade sorterat bort för dom skulle kastas så slogs alla av en väldig avsky av ett fruktansvärt mögligt oidentifierbart päron!
  Haha! Lockar fortfarande till skratt, men mamma blev i alla fall jätteglad av tanken! 🙂

 29. Emelie B

  Det bästa minnet jag har är juldagen då jag var 12 år och HEEELA släkten samlades och åt god mat. Vi kusiner lekte och föräldrarna satt vid vardagsrumsbordet och pratade! Där och då kände jag lyckan, lyckan av att ha en sån fin och stor familj.

  För det är vad julen handlar om, att ta vara på sina nära och kära och umgås!

  God Jul!

 30. Johanna

  Mitt bästa minne är när jag fick en cd-spelare som jag absolut inte trodde att jag skulle få, men när jag fick den var jag så lycklig att jag grät och det smittade av sig på mamma och normor osv. Så där satt vi på juöafton och gröt av lycka:)

 31. Ellen Eklund

  Mitt bästa julminne är från när jag var 7 år och hela familjen hyrde ett hus i fjällen. Vi åkte hundspann på morgonen och grillade korv ute till lunch. Efter åkturen gick vi till stugan och värmde oss vid den öppna spisen samtidigt som Kalle Anka visades på tvn. På kvällen vankades julmat och julklappar. En så avslappnad och mysig jul hoppas jag på att få uppleva igen, speciellt när jag gått egna barn!

 32. Eva Kristina Åsell

  Efter en mysig julafton inne i stugan ute snöblaskade och åskade det.När vi ska ska vi åka hem har blasket frusit isgata nästan hela vägen hem tog lång tid. Sen var vi genomfrusna fick dricka varmt te och åt rostade mackor med skinka på. Det var också rätt mysigt . Men inte själva resan.

 33. Ellen

  Mitt bästa julaftonsminne är en gång då jag var 4 år såg min pappa och bror gå in i arbetsrummet men ut kommer pappa och tomten . En stund senare knackar tomten på men min bror kommer inte . Jag sa inte jag sett dem så de fick nog hålla på i flera år till ?Vet inte om dem ville bli avslöjade eller om det end minns det hela ?Som vuxen var det jag som gärna ville att tomten skulle komma och dem lät mig hållas tills jag självmant gav upp ?
  Delar på Facebook och gillar på instagram

 34. Jenny

  När jag var liten hade vi inte det så gott ställt, kände mig alltid utanför varje jul och födelsedag då jag kunde få typ en tandborste i julklapp. Kom ihåg en jul när jag var ca 10 år, jag hade önskat mig ett samlingsalbum från Queen, och fick det av mina föräldrar. Herregud så glad jag var, lyckligast i världenm den känslan var obeskrivlig, minns det som igår.

 35. Angelica

  Mitt bästa julminne var när jag bodde i USA och firade julafton på Disneyland, en sådan fantastisk dag men parader, all karaktärer från Disney, alla ljusen och musiken! En av de mest magiska jularna i mitt liv!

 36. Marie

  Den magiska känslan av julaftonsförmiddagen då granen dekorerades, julklapparna bars fram, dofterna av apelsin och koriander spreds sig i rummet och sedan väääääntan hela dagen lång enda fram till kl.15 då Kalle Anka startade julaftonen. Det är härliga barndomsminnen som fortfarande lever kvar.

 37. Ida

  Bästa julminnet är åren då mina föräldrar fortfarande fanns i livet och vi kunde fira jul tillsammans allihop. Livet förändras men minnena finns alltid kvar.

 38. Camilla

  Mitt bästa julminne är från julen 2015, då trodde vi att jag inte skulle leva länge till, så vi såg till att göra julen extra speciell. Trots all min smärts och morfindimman var det en fin upplevelse. Ett par månader senare fick jag prova en helt ny medicin, och blev fort mycket bättre!
  Följer på fb som Camilla Wiklund och instagram som lillakarlsbyn
  God jul, och tack för en jättefin och spännande julkalender!

 39. Annie

  Som så många andra kommer mitt favoritminne från när jag var liten. Det var alltid mycket folk och högt i tak. Mycket mat och sång och glada miner. Pyssel, julgodis och dans kring granen. Jag ser nöstan framför mig något från Fanny & Alexander eller någon annan film. Tror dock att mitt minne är riktigt. God jul. Mitt vinterplatta går vill verkligen vinna.

 40. Maja Brundin

  Ååh mitt bästa julminne är för något år sedan när jag och släkten var i Spanien och firade jul och nyår! Det var såå mysigt och roligt!
  Har inte en bra locktång, men har funderat på att köpa en länge nu, men det här skulle vara en dröm att få!

  FÖLJER PÅ INSTAGRAM, majaabrundin
  Tack för en bra julkalender, och god jul!!

 41. Caroline L

  Ett fint minne är från julen då jag fick min första hamster. Han var så söt och jag så glad. Första natten sov han bredvid sängen, visste inte att hamstrar stökar om nätterna så han fick husera i andra delen av mitt rum. Rymde ibland och gömde sig på alla möjliga ställen. Han klarade sig bra, men vilken väntan för mig att han skulle vakna så jag kunde höra var han höll hus. Har haft många hamstrar sedan dess. ?

 42. Camilla Sandmark

  Bästa julaftonsminnet är när min pappa kom hem med en liten hundvalp just på julaftonsmorgon. Jag trodde att han bara var min och pappa lät mig hållas och bara ”lånade” honom när de skulle ut i skogen. Tello som han hette blev min bästa kompis och förtrogne och vi hade 16 underbara år tillsammans.

 43. Sandra Nilsson

  Mitt bästa julaftonsminne är även det värsta. Det var julen 2011 och jag skulle fira min första jul uppe i Jämtland med min familj och mammas nya man som va därifrån. Allt började så underbart med snöfall ute, mamma som hade kokat julgröt på morgonen och alla var så glada .Vi skulle alla ta snöskotrarna och åka upp till fjällstugan på förmiddagen och grilla korv och bara mysa för att sen åka hem och äta julmat och kolla på kalle anka. Innan vi åkte upp till stugan så skulle vi förbi en annan stuga för att hämta lite saker för att sen gena över sjön. Alla varnade oss och sa att isen kanske inte va så tjock, men min mamma och hennes man som satt på en skoter åkte först vilket gick bra, men jag och syrran satt på en annan och åkte efter dom, vilket gick mindre bra. Isen brast under oss medan vi åkte. Vi gick alltså igenom isen, och jag har aldrig varit så rädd någonsin. Det var -4 i vattnet och 3 meter djupt, och vi gjorde alla fel man kan tänka sig när vi skulle försöka ta oss upp ur vattnet vilket resulterade i att vi åkt i vattnet igen x flera. Efter mycket om och men och en massa skrik på hjälp så kom vi upp. Det var första gången jag upplevde panikångest. Jag hyperventilerade så jag trodde jag skulle dö. Sån tur var så befann vi oss nära stugan där vi hade hämtat lite grejer innan, och dit fick vi skjuts så vi kunde få av oss alla kalla kläder och ta en varm dusch. Allt gick bra och djungeltrumman gick på byn sen, och alla sa att vi hade en väldans tur. Många dog den helgen av att ha gått genom isen. Tacksam över att allt gick så bra för oss alla. Julen har nu fått en helt annan betydelse och familjen är verkligen det viktigaste!
  Det var min värsta/bästa jul.

  God jul på dig:)

 44. Sjuksköterskan

  När jag var 16 år och modig som attan och reste runt med min pojkvän i Thailand. Vi firade på en liten strandresturang och hade det hur mysigt som helst. Insåg då att jul kan firas på alla möjliga sätt och alla har sin charm.

 45. Madelene Abrahamsson

  Mitt bästa minne är den julen jag firade när jag blev färdigbehandlad för min cancer och kunde äta julmat utan illamående och slapp vara på sjukhuset ❤️Ett minne jag kommer minnas hela livet. Gillar/delar på Facebook Madelene Abrahamsson

 46. Pia B

  Mitt bästa julaftonsminne är från när jag var barn. Man var så förväntansfull dagen innan och sov alltid oroligt, som när man skulle fylla år. Det var väldigt viktigt att julen var densamma varje år med Kalle, tomte, nya julkläder & julmaten.

 47. Annika Nilsson

  Mitt bästa julaftonsminne är när vi i familjen varje år bjuder in till julfirande med julbord för alla som inte har några andra att fira jul med – unga och gamla, främlingar och utstötta. Detta tillsammans med en annan familj i en lokal som vi får låna! Då blir det fullt ös medvetslös! Men fantastiskt kul!

 48. Madeleine Fröbom

  mitt bästa julaftonminne är från när jag var jag var ca 5-6 år och jag,mamma och pappa firade jul hemma hos oss tillsammans med mormor och morfar.
  tomten kom med paket och jag kommer än idag (20 år senare) så väl ihåg vad jag fick.
  En sån där utvikbar ”låda” /väskamed massor av olika pennor,linjal,sudd mm… och en bilbarnstol för dockor ? kommer ihåg att jag blev så himla glad!
  och nu 20 år senare sitter jag här med två egna barn och tänker på dessa fina minnen ?

 49. Hannah

  Det absolut bästa minnet hittills är när vi fick julklapparna levererade av en tomte med ren och släde med en lykta. Det var som en sagojul och ett minne som jag alltid kommer bära med mig.

 50. Rebecka Gustafsson

  Några av de finaste julaftonsminnen jag har är från när jag var liten och älskade farmor och jag smög iväg några minuter från julbord och släkt och övade piruetter i våra julaftonsklänningar..

  • Rebecka Gustafsson

   och motiveringen- jag har långt ganska tjockt hår, om jag ska kyckas med styling alls behöver jag bra grejer- som jag inte har! Skulle bli så glad och fin i håret till nyårsfesten om jag vann. verkligen hoppas!!

 51. MariaM

  Idag är mitt bästa minne, med mina oerhört tacjsamma barn. Allt de öppnade blev de överlyckliga för, till och med strumporna ”åh, precis vad nag önskar mig”! Det är första julen i nya huset och dagen blev helt perfekt med släkten här!

 52. Emmy

  Första julen jag firade efter att jag fått barn, är något speciellt magiskt med en liten en till jul och hon var så söt i sin lilla julklänning <3

 53. Diana

  En gång för ganska länge sen, jag var 6. Jag fick 3 barbiedockor, varav 2 var exakt likadana. Jag var överlycklig av att ha fått tvillingar! 🙂

 54. Violina

  Följer på Instagram som elaisa_56 och Facebook Elisabet Nording

  Mitt bästa julminne var för några år sedan. Jag hade legat på sjukhus i åtta veckor efter en stor ryggoperation, som dessvärre misslyckades och som jag fått bland mycket annat, kroniska svåra nervsmärtor av.

  Fick i alla fall komma hem dagen före julafton, och jag var så oändligt glad och tacksam! Kunde inte gå, var helt sängliggandes, men det var helt fantastiskt att få sova i sin egen säng och ha sina egna saker runt omkring sig! (Och slippa alla andra patienter som störde hela nätterna!) Maken hade julpyntat så fint, det var helt underbart att få komma hem!

  Ännu en, eller två, fantastiska vinster i den sista luckan i din fina julkalender!
  Oj, vad jag skulle behöva en locktång, har haft en som gick sönder för länge sedan! Skulle
  vara ljuvligt med fina lockar i håret!
  Och en gift bag – hur spännande låter inte det! Jag skulle bli överlycklig om jag är den
  lyckliga vinnaren!

  Tack för en toppenbra och fin julkalender, har varit så roligt att få vara med!

  Önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! ????

 55. Hannah Noren

  Bästa julaftonsminne, det är sakert att se den tysta glädje av de ensamma som är nästan alltid bjuden att va med vår familj….det är en riktigt skatt att kunna ha de med.

  Följer på insta som svengalskan.

 56. Har många fina och fantastiska julminnen, men en utav det bästa är faktiskt från i dag. I dag överraskade jag min 10 åriga dotter med biljetter till Marcus & Martinus konsert i Linköping. Det är hennes stora idoler, och när jag läste upp julrimmet som jag knåpat ihop så var dottern helt i chock och sekunden senare brast hon ihop i glädjetårar. Om jag ska vara helt ärlig så har jag nog aldrig sett henne så glad, och när jag såg hennes tårar så brast jag själv ihop och min mamma (dotterns mormor) som satt mitt emot fick tårar i ögonen även hon. Det här var den bästa julen någonsin har dottern utryckt flera gånger under dagen, och jag som förälder kommer somna med ett leende på läpparna i kväll efter den här fantastiska dagen. För den här upplevelsen att få se henne så lycklig, det om något är något jag kommer leva på länge, länge.

  Gillar din sida på FB (Sanna Kaakinen) och följer förstås på Instagram (mammasvardag).

  Kram Sanna

 57. När vi nyss flyttat till våran nya stora lägenhet, första julen där och jag hade köpt en ny soffa. Tjejerna var hos pappan och jag o sonen var ensamma och det var så lugnt o skönt o kändes så harmoniskt och min soffa var så otroligt skön att jag somnade till Kalle. Känslan var som balsam i själen.

 58. Sofie Altuntas

  Mitt bästa julminne upplevde jag 1990 när jag var 10 år.
  Jag hade längta önskat mig ett 8-bitars nintendo och hade innan julklappsutdelningen tittat runt bland paketen under julgranen men såg inget större paket som var till mig. Det fanns ett stort paket och det stod skrivet till mamma. Det visade sig att pappa hade skrivit mammas namn på paketet istället för mitt så jag inte i förväg skulle kunna gissa vad det fanns i det. Jag blev överlycklig när paketet öppnades och där låg mitt efterlängtade 8-bitars nintendo.
  Vi i familjen hade många roliga stunder tillsammans med detta tv-spel. Jag minns att mormor och morfar älskade att spela Duck Hunt med tillhörande pistol-spelkontroll 🙂

  FB – Sofie Altuntas
  IG – sofie_altuntas

 59. Ett julaftonsminne jag har sen barnsben var med min hund inkluderad. En engelsk cockerspaniel. Liten och gullig ras, och han gjorde aldrig en fluga förnär. Skitsöt och oskyldig på alla vis.

  Så kommer tomten. En välkänd granne som vi träffat ofta. Men utklädd, med mask. Och herregud, jag har aldrig sett en hund (av någon ras) så ursinnig! Han var hysterisk. Skällde nonstop – så tomten fick gå sin väg sen… utskälld av en liten fyrbent cocker 😉

  Men vi fick våra julklappar ändå – och insåg att det bodde en vakthund i den lilla knähunden 😉 ¨

  Facebook: Annika Nilsson Pettersson
  Instagram: drommenom11barn

 60. Carro

  Självklart alla barndomens jular, men ett speciellt minne är när mormor sov över hos oss natten till julafton, hon fick sova i mitt rum, så jag fick sova i brorsans rum på en extrasäng med sovtäcke, vilket var lite kul, inget man gjorde annars direkt. Då låg vi alltid och tittade på film halva natten, Strul och Jönssonligan blev det 😛

 61. annsofi

  Mitt bästa julminne är för två års en när min pappa var livet förra året tre dagar innan julafton gick pappa oväntat bort så inget är detsamma på jul

 62. Anna

  Bäsa minnet är fortfarande från julen när jag var fyra år och hela släkten var samlad. Jularna ser tyvärr inte ut så längre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.