74 Comments

 1. Lina

  Jag tar hand om insidan genom att fylla på med glädje såsom träffa en god vän, läsa en bra bok, klappa min katt osv.

 2. Johanna Lindhult

  Jag tror starkt på att insidan har en stor påverkan på utsidan. Det bästa man kan göra för att ta hand om insidan är att inte vara för hård emot sig själv, försöka tänka positivt och ge sig själv egen tid där man tar hand om sig själv igenom att göra saker man mår bra av. Att också göra bra saker för andra kan definitivt hjälpa ens inre harmoni. Och sist men inte minst, att lyssna på sin egna kropp och försöka dra ner på stress och annat som kan ha en negativ påverkan på ens inre!

 3. Frida

  Ett oslagbart tips är att försöka att sluta stressa. Ta några djupa andetag, sätt saker i perspektiv och försök att vara snäll mot dig själv. Stress är värsta boven mot i alla fall min hy.

 4. Marike Wikström

  Vatten, sömn och mycket kärlek! Tänk positivt och använd humorn för att ta udden av det tråkiga

 5. Katarina

  Tillräckligt med sömn, göra positiva och roliga saker, egentid och inte stressa stärker insidan enligt mig

 6. Isabella Lara

  Genom att göra saker som jag mår bra av tex träffa vänner, leka med min dotter, träna. Det syns så väl på utsidan om man inte mår bra, får väldigt dålig hy när jag är stressad

 7. Lise-Lotte Larsdotter

  Sömn, vatten, hälsosam mat, filmer, böcker, långa promenader, fika med vänner och umgås med min familj.

 8. Jag tar hand om insidan genom att välja ett så stressfritt liv som möjligt! Det är inte alltid så lätt i dagens samhälle, men gör så gott jag kan! Lediga dagar utan krav ser jag till att få in minst ett par dagar i veckan. Jag gör sånt jag tycker är roligt, pysslar i hus & hem, läser, ser på en bra serie och ser till att njuta av ljusglimtarna i livet!
  Och det viktigaste av allt: Drick mycket vatten & ät mindre socker! 😉

 9. Malin

  Ta dig tid att tänka på vad du har, din familj, dina vänner, ditt boende. Njut istället för att hela tiden tänka att andra har det bättre. Uppskatta det du har och du finner harmoni och på så vis mår du även bättre på insidan.

 10. Emmy

  Rent fysiskt så försöker jag att sova och äta så bra jag kan då detta påverkar mig otroligt mycket. Försöker tänka positivt i vardagen och njuta av dom små sakerna, kramas mycket med min sambo och mina små barn och ta mig tid att gjuta och måla då det är min stora hobby. Hur man mår mentalt påverkar ju hela kroppens mående <3

 11. Violina

  Hur jag tar hand om insidan?! Ja, först och främst dricka mycket vatten, det är bra för huden, för tarmarnas arbete att ta hand om födan vi äter, för vårt mående, ja, för hela kroppen! Viktigt att sova ordentligt så kroppen har en chans att återhämta sig under nattens timmar. Försöka äta det som jag och som kroppen mår bra av. Sist men inte minst, vara snäll mot mig själv!

 12. Joanna Wozniak

  jag blev vegetarian med side av vegan !!! dricker och äter bättre dricker massor av vatten och undviker kaffe

 13. Hannah Noren

  En djup tro på Gud och hans godhet minskar min mängd av ”wrinkle lines,” för jag tro att han är sovereign över allt som hander. Kram och god jul!

 14. Linda

  Jag tar hand om mitt inre på mountainbike turer i naturen, en extremt bra känsla där man glömmer tid och rum. Bra träning och härlig känsla i själen. Annars är jag med min make på fisketurer, det är lugnt och rogivande.

 15. Emelie B

  Jag försöker att INTE STRESSA! Då mår kroppen bra inifrån och hitta på roliga saker som får dig att må bra och vara lycklig ?

 16. Malin Svensk Björck

  Jag äter ren och bra mat, dricker benbuljong, äter blötlagda psylliumfrön, äter surkål. undviker socker och gluten för det förvärrar min rosacea.
  Har blivit mycket bättre i mage och hy Sen jag bytte kost och på till dessa saker men än finns det saker att förbättra!

  • Malin Svensk Björck

   Glömde skriva att jag följer på Instagram, @hostdagjamningen
   Gillat på Facebook, Malin Svensk Björck
   Ha en härlig dag!

 17. Sandra Nilsson

  Jag dricker mycket vatten, omger mig själv med människor som får mig att må bra, dom som får mig att må dåligt raderar jag ur mitt liv. Jag lyssnar på mycket musik, för det får mig att må riktigt bra!

 18. Alexandra

  Ta hand om sin kropp, på alla sätt. Kroppen behöver tillräckligt med vätska, sömn, energi för att må bra. Det finns ingen anledning att stressa för det mår kroppen inte alls bra av, det är okej att säga nej till kollegor/vänner när kroppen inte orkar.

  Ett hett tips är träning – man glömmer bort stressen runtom, man känner sig nöjd efteråt och man brukar sova som en stock!

 19. Ingegerd Rönnlid

  Visa kärlek till den du älskar, och du får kärlek tillbaka, och kom ihåg att ge gör dig ännu lyckligare än att få!

 20. Titti skarp

  tanka energi på skogspromenader ,fiske och camping
  och minska ner på stressen
  sömnen är viktig samt kosten
  hoppas på tur

 21. Jag undviker stora mängder av socker, salt, fett och mjöl. Det som är vitt är generellt inte bra för min kropp. Mörkgröna grönsaker gör under för både hy och inre organ. Jag äter oerhört mycket grönt och dricker litervis med vatten. Hittills har jag aldrig varit sjuk. Peppar, peppar!

 22. Marie

  Jag äter vegansk hälsosam mat med mycket färsk frukt och grönt. Jag älskar även mörk choklad och det äter jag lite varje dag! Bra för både kropp och sinne 🙂

 23. Olivia Henriksson

  Jag gör det genom att försöka addera vissa nyttiga livsmedel varje dag.. till exempel antiinflammatorisk gurkmeja och D-vitamin. Jag försöker även dricka massvis av vatten och grönt te för att påverka mitt yttre, men med dessa kapslar och krämen tror jag mig kunna nå nya resultat!

 24. Jag tar hand om insidan genom att sträva efter ett så stressfritt liv som möjligt. För att få det att fungera i den stressiga vardagen som vi människor lever i så använder jag mig utav mängder med planeringsverktyg för att få vardagen att gå ihop. Försöker även unna mig minst en dag i veckan utan en massa måsten, en dag där jag bara får vara och göra precis det jag känner för – allt ifrån att sova några extra timmar till att unna mig ett varmt bad.

  För mig är det även otroligt viktigt att omge mig med rätt typ av människor. Människor som ger mig ny energi, och inte bara tar den ifrån mig. Under 2017 har jag förlorat/blivit av med två nära barndomsvänner som betydde otroligt mycket för mig, men allt eftersom tiden har gått har jag sakta men säkert börjat inse att de inte längre var bra för mig. Det har varit tufft att erkänna för mig själv, då vi haft ett så starkt band i mellan oss i så många år, men nu när vi släppt varandra så känner jag faktiskt att jag mår så mycket bättre. De kommer bägge två alltid betyda mycket för mig, och skulle något allvarlig ske skulle jag antaligen finnas där, men jag tror ändå att vi behövde lite distans ifrån varandra och att det var och är för det bästa. Sen får framtiden utvisa om vi hittar tillbaka till varandra igen eller inte.

  Gillar din sida på FB (Sanna Kaakinen) där jag även har delat tävlingen offentligt. Följer förstås även på Instagram (Mammasvardag).

  Kram Sanna

 25. Erica

  Jag tar hand om insidan genom att äta god mat (både hälsosam och ibland inte så hälsosam?), träna, äta d-vitamin nu på vintern, umgås med nära och kära samt yoga under stressiga perioder!

 26. Anna J

  Bäst för insidan är att åka ut någonstans utan täckning på mobilen och ingen får tag i en och man får bara njuta och att vara. Det är gott för själen.

 27. Eva Kristina Åsell

  Allt man stoppar i sig märks också på utsidan. Försöker äta så allsidigt som möjligt, vara ute och röra på mig och ventilera tankarna . Lite extra motion med vattengympa. Umgås med nära och kära.

 28. Elin

  Det är väldigt viktigt att ta hand om insidan för att ha en fin utsida också!
  Jag försöker verkligen att ta han om min insda eftersom jag vet hur betydelsefullt det är. Det gör jag bland annat genom att träffa mina underbara vänner, ha egen tid genom att lösa en bok, träna för insdian och försöker äta nyttigt samt dricker ingefärshot varje morgon från boken food pharmacy (tips! )

 29. Lisa - Mamma till Loa

  Jag omgiver mig av människor med positiva energier. Jag ser fram emot småsaker som jag vet att jag älskar. Tex till program jag ska se på kvällen med en go kvällsmacka, eller ett varmt bad jag ska ta eller bara somna i en nybäddad säng. Sånt får mig att må så bra innombords. <3

 30. Elsa Nord

  Sprida kärlek på alla sätt! Komplimentera någon varje dag och inte braa på utseende utan även insidan! Alla är perfekta på deras egna sätt och ingen ska vara ledsen?❤️

 31. Elina Söderberg

  Den bästa medicinen för insidan är glädje, kärlek och att verkligen ta hand om sin kropp på alla sätt!

 32. Decibel S

  Jag har väldigt nyligen börjat intressera mig mer och mer kring superfoods och kosttillskott för att vårda utsidan inifrån. Jag har haft hudproblem så som infektioner de senaste åren och har äntligen flyttat fokus lite från yttre vård till inre. Jag använder just nu eteriska oljor samt superfoods så som schisandra för att boosta inifrån.
  Det är oerhört intressant alltihop och än är jag bara nybörjare på området så jag prövar mig fram för att se hur kroppen och huden reagerar, =) Detta produktmärke vore definitivt roligt att pröva på. Mvh/ Decibel . Följer via FB och Insta förstås!

 33. Elin L

  Hej!
  Sömn, vatten, nyttig mat, röra på sig, vara positiv, försök alltid vara glad och hjälpsam mot dom som behöver det. Att ge kärlek och få kärlek från nära och kära.
  God Jul!

 34. Camilla

  Jag äter hälsosamt. Inget gluten, kött eller socker. Ok, sockret fuskar jag med ibland, men försöker att inte äta så mycket…är ganska noga med maten, fina och gärna ekologiska produkter utan tillsatser. Dessutom mediterar jag, ibland bara fem minuter, men försöker göra det varje dag.

 35. Linn

  Jag tar hand om kroppens insida genom att meditera 2ggr dagligen, dricka mycket vatten och se till att VARJE DAG göra något roligt som t.ex. att spela spel med barnen, fika med en vän, läsa en bok eller mysa med en film.

  Följer på INSTA:)

 36. Emilia Kierkegaard

  För att må bra på insidan försöker jag att inte jämföra mig själv så mycket med andra, utan vara nöjd med den jag är. Jag mår även bättre av att prata med familj och vänner om sånt som jag mår dåligt över.

 37. Jonas Randeblad

  Antingen genom att umgås med folk som ger dig energi och kärlek. Eller när det
  behövs titta inåt och fundera över på vad du har för mål med livet 🙂

 38. Hanna

  Jag tar hand om insidan genom att tillåta mig själv att koppla bort allt och känna det jag faktiskt känner. Att faktiskt stänga av mobilen och vara onåbar en stund. Om jag är överlycklig så är jag det, är jag ledsen så är det okej. Om jag vill gå i skitiga mjukisar och för liten tröja så är det ändå ingen som ser 😀 ge mig själv en stund att bara vara jag.

 39. Anders

  Genom att i vardagen hitta små små luckor av tid där man bara kan ta det lugnt och slappna av. Det behöver inte röra sig om många minuter åt gången och den som inte säger sig finna den tiden borde således omprioritera lite i sitt liv så blir det både längre och lyckligare.

 40. Milla

  För att må så bra du kan är det viktigt att må bra och vara snäll,
  detta gäller morgon som kväll,
  dricka vatten och försöka sova gott,
  för detta håller hjärnan bäst på topp,
  sedan att känna efter vad din kropp behöver och vill ha,
  och det bästa är att försöka vara gla! 😀

 41. Madelene Abrahamsson

  Genom att dricka massa vatten och att äta en vegansk kost. Att umgås med människor som jag trivs och mår bra med ❤️Det får mig att må bra på insidan ? Gillar och Delar på Facebook med namn Madelene Abrahamsson. Följer på Instagram @madde_ cancersurvivor. Kram! ❤️

 42. Amanda L

  Insidan tar jag bäst hand om genom att tänke efter, när det gäller allt. Tänker på vilken mat som gör nytta i längden, tänker på vad jag ska prioritera och se till att sätta det som gör mig gott i första hand. Det enda ”måstet” är att jag själv ska må bra. Alla andra måsten kan vänta. I det här stressiga samhället måste vi alla lära oss att bry oss om oss själva på djupet.

  (Oh, fuck. Insåg precis att det här låter väldans egoistiskt. Det var verkligen inte menat så)

  Hur som helst följer jag er på både instagram och facebook.

 43. Carina

  Genom att träna regelbundet och äta mycket frukt och grönsaker. Vid första tanken kan man tro att det mest påverkar utsidan, men träning minskar stress och frigör bra ämnen i kroppen. Att äta bra gör att magen mår bra och då ökar chansen för människan att må bra! ☀️

 44. Larsson

  Hittar ett inre lugn genom att vandra ute i naturen. Lyssna på ljuden, lyssna på tystnaden, andas frisk skogsluft och bara iaktta livet i det fria.

 45. Att varje kväll få en stund för sig själv, där man blundar, fokuserar på det bra i livet och stunden – det tror jag gör susen för det inre välbefinnandet.
  Att bara få vara, ta vara på sig själv och finna ro.

  Jag har fått lära mig efter allt vi genomgått den sista tiden. Att ingenting är viktigare än att leva i nuet <3

 46. Emelie Welander

  Hur rastlös, trött eller stressad jag än känner mig på morgonen så tar jag mig tid att scanna igenom kropp och knopp – känna efter och fråga mig själv vad jag behöver just nu och under dagen. Att sedan ha en grubbeltid bestämd till kvällen gör att jag kan fokusera på sådant som får mig att må bra och leva här och nu, så tar jag och tänker på jobbiga/svåra saker under en avsatt begränsad tid. Får mig att må mycket bättre på insidan!

 47. Caroline L

  Jag har blivit sjuk av stress så idag går allting på sparlåga. Har svårt att hålla mig till goda vanor. Detta är vad jag behöver för att må bättre:
  Regelbunden sömn
  Sluta med all tristessätning av godis, chips mm
  Motionera även om jag bara orkar en mini-promenad

  Mina katter är min medicin, ger mig så mycket kärlek och jag har några som ska skötas om oavsett dagsform. ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.