110 Comments

 1. Johanna

  Åh så fina lack!!
  Jag får nagellacket att sitta bäst igenom att alltid använda ett grundlack och det absolut viktigaste, ett topplack! Det brukar göra susen för att lacket ska hålla länge.. Jag försöker också att inte utsätta mina naglar och händer för allt för mycket påfrestning!

 2. Lina

  Använder alltid ett bra topp lack! Sen hinner oftast mitt nagellack inte sitta mer än några dagar innan de måste av (jobbar inom sjukvården o nagellack förbjudet)…

 3. Marike Wikström

  Jag säger till gubben att jag fixat naglarna på salong och drar till med ett hiskeligt pris! Då får han skrämselhicka och låter mig sitta och äta julgodis hela julen. Slipper då undan både disk och tvätt samt alla andra hushållsbestyr som kan nöta på naglarna

 4. Linda

  Jag tycker det bästa är att måla två lager! Färgen blir snygg och det håller bra. Jobbar inom sjukvård och kan därför bara ha nagellack när jag är ledig. Har som fredagsrutin att alltid måla naglarna på tåget hem så känns det extra lyx att det är helg!

 5. Elin

  Ett bra grundarbete är det bästa knepet. börjar med en nagelbandspeeling, följt av ett lager underlack. Därefter två lager tunna nagellack som sedan sluts med topplack, Essies Good to go är ett bra sånt 🙂

 6. Emelie Arvidsson

  Åh, vad fina lack! ✨ Essie är ett av mina favoritmärken när det kommer till nagellack. ?? Så förutom att välja ett nagellack från ett bra märke (jag anser att det märks stor skillnad mellan olika märken) så använder jag alltid ett baslack och därefter det obligatoriska överlacket för att nagellacket ska hålla länge och över alla julens festligheter. ✨??

 7. Anna Mårtensson

  Jag använder Vinylux top coat över mina Essie lack och det sitter i nästan en hel vecka =) Superbra!

 8. Diana

  Men åh, så fina lack! <3
  Jag använder alltid basecoat och topcoat, det är A och O. Då sitter lacket minst en vecka!
  Sen kan man alltid fyllt på med topplack efter ett par dagar, så sitter det ännu bättre.
  Essie är ett av mina absoluta favoritmärken!

 9. Isabella Lara

  Genom att använda ett bra grundlack & ett topplack ovanpå det. Sen brukar jag hålla nymålade naglar under iskallt rinnande vatten så stelnar det snabbare & Sen vänta ett tag innan man diskar Eller något annat som förstör naglarna hehe ? fina naglar motverkar mitt nagelbitande också ?

 10. Elin

  Att ha en bra grund är väldigt viktigt! För det första att ta hand om händerna och naglarna, sen lägga ett baslack och avsluta med ett topplack, då brukar det sitta bäst för mig. Kan även lacka två gånger. Att ha en diskmaskin och använda handskar när man städar är också ett tips.
  Hoppas på vinst!

 11. Alice

  För att få lacket att hålla grundar jag alltid först med ett basnagellack – det skyddar nageln samtidigt som det får lacket att hålla. Därefter tar jag alltid två lager lack för att det inte ska ”lysa igenom” (Med Essies nagellack kanske bara ett lager räcker dock 😉 ) Och avslutar såklart med topplack, antingen vanligt eller med matt finish! Kram.

 12. Helena

  Använder först ett baslack som grund sen två lager lack som jag låter torka riktigt ordentligt och avslutar med ett topplack och låter de torka ytterligare, mitt bästa tips är att se en julfilm samtidigt som man fixar julnaglarna för då har de tid att torka samtidigt som man får det mysigt 🙂

 13. Hanna N

  För att det ska sitta bäst grundar jag noga med att fila nageln, fixa ojämnheter och polera upp naglarna! Baslack, 1-2 lager med färg, sen toplack! Men för extra hållbarhet till jul är det viktigt att sitta skönt i soffan, luta sig tillbaka och göra så lite som möjligt! Det blir en win-win, naglarna slits inte och jag får återhämtning och tid till att umgås med nära och kära!

 14. Alexandra

  Det bästa tipset är att ta god tid på sig, men vem hinner egentligen det i det vardagslivet? Men om man kan så är det bästa att grunda med ett bra base coat (verkligen låta det torka). Sen två lager av valt lack (det där Essie lacket ”Resort Fling” ser ju helt underbart ut)! För att avsluta, seal the deal så att säga med ett top coat. Det bästa är på kvällen när man kan se på en film eller liknande. 😀 Gäller att inte somna innan det är hundra procent torrt bara..

 15. Merima

  Först grundlack sen två fina lager utav ditt favoritnagellack och sist toplack! Det hjälper även om man får diska mindre 🙂

 16. Sara S S

  Har gett mig den på att få bukt med mina torra och sköra naglar som skivar sig hela tiden. Jag vill inte ha några långa klor, men jämna och välvårdade vill jag gärna ha. Så nu är det olja som gäller. 2-3 gånger om dagen oljar jag in mina naglar, och jag märker att nagellacket sitter bättre när naglarna inte är lika torra. Och sen slarvar jag inte längre med under- och överlack, vilket jag gjorde förut, och tycker att det också gör att nagellacket håller mycket bättre.

 17. Hannah Noren

  Jag slutar med disk, tvätt, och allt som kan förstör nagellack….just kidding! Jag gör så fint jag kan med nagellack och en topp lager, men sen få man acceptera att det kommer inte stänna så lång!

 18. Natalie Forss

  Åh vilka underbara lack, tyvärr är det alltid en utmaning att få nagellacket att hålla. Tipset för att få det att hålla lite bättre, är att alltid måla max tre lager lack, varav ett med topplack.
  Ett annat tips är att använda glitter ovanpå lacket, blir både festligt nu till jul och nyår, och sitter som berget!

 19. Violina

  Ännu en toppenvinst, hoppas förstås på vinst!
  Använder alltid ett bra underlack, sedan målar jag nagellacket i två eller tre lager, viktigt att låta det torka ordentligt mellan varje lager. Avslutar med Vinlux top coat ovanpå, det brukar hålla väldigt länge för mig! Ett nagellack av bra kvalitet – Essie till exempel, gör faktiskt skillnad, billiga nagellack sitter oftast sämre. Skulle bli jätteglad över denna vinst!

  Följer på Instagram som elaisa_56 och Facebook Elisabet Nording
  Önskar dig en fin dag!

 20. Lina Karlsson

  Jag brukar alltid avfetta mina naglar först, tvätta dom med yes, eller använda äppelcidervinäger på en pad och gnugga lite, sen baslack, lack två ggr och sen ett gött topplack! DÅ sitter det jättelänge!

 21. Ellen Eklund

  Jag har, så länge jag kan minnas, haft problem med att mitt nagellack lossnat efter en till två dagar. Jag valde därför att investera i bra bas- och toplack.
  Som baslack använder jag Essie base coat grow stronger, lägger på önskvärt nagellack (oftast något från just Essie) i två lager och avslutar därefter med Essies good to go the fastest drying top coat!
  Mitt nagellack sitter perfekt i MINST en vecka! Bas- och toplacken från Essie är mitt absolut bästa köp vad gäller skönhetsprodukter!! Skulle vara så roligt att testa dessa fina färger på lack!

 22. Maja Brundin

  Åååh huuur fina!
  Jag använder alltid basllack, och viktigaste topplack. Sen försöker jag att inte pilla bort det.

 23. Johanna

  Underlack är ett måste, men nu till jul är det framförallt glitterlacket jag använder för det sitter som berget!

 24. Hanna

  Har nagelförlägning vilket gör att nagellacket sitter otroligt bra! Annars skulle jag rekommendera seche vites toplack! Helt otroligt bra och väl värt pengarna! Men självklart, se till att naglarna har bra grund från början genom att äta hårkontroll!

 25. A-Lena Nilsson

  Jag använder topplack på nagellacket , använder nagelolja dagligen. Använder diskhandskar när jag diskar.

 26. Alexandra

  Jag använder alltid underlack och topplack. Nagellacket slits rätt mycket för att jag tvättar händerna rätt ofta, så topplack är ett måste – måste dock hitta ett som är lite bättre än nuvarande då det ibland känns som jag inte gör annat än att fixa naglarna.

 27. Emmy

  Personligen så gäller det att använda handskar när jag gjuter och målar för annars nöts det av direkt! :p följer!

 28. Anna J

  först ett bar baslack och sen tar man ett snyggt lack från Essie och avslutar med ett överlack, så viktigt att man låter det torka ordentligt innan man gör något.

 29. Angela

  Filar, polerar och smörjer nagelbanden regelbundet innan jag applicerar Essie treat and love color, ett lack i någon härlig hört och toppar med Essie super duper top coat (ger jättebra hållbarhet och glans) ?

 30. Malin Svensk Björck

  Ja om jag det ändå visste!
  Provar nya saker varje gång men tycker inget är jättebra. Det bästa hittills är att göra rent nageln med nagellacksborttagning innan och sen tvätta händerna i varmt vatten och torka noga.
  Då sitter det skapligt.
  Finns nog nåt toppen knep som jag helt missat …
  Följer på Instagram, @hostdagjamningen
  Gillat på Facebook, Malin Svensk Björck
  Ha en fantastisk dag!

 31. Hanna

  Genom att använda ett bra bas- och topplack håller lacken bra. Nymålade naglar är också ett bra sätt att få maken att sköta disk och blöjbyten ?

 32. Titti skarp

  jag har alltid grundlack först och sedan topplack
  alltid det bästa håller bra och länge
  hoppas på tur

 33. Maria Helmersson

  Använder alltid ett bra baslack, sen nagellack och till sist ett topplack. då sitter lacket bra och länge

 34. Jag är gärna med och tävlar, och skulle väldigt gärna vilja vinna denna toppen vinst. Alltid kul med lite nya lack att måla med inför det nya året, och nu lagom till både jul och nyår när man vill vara lite extra fin.

  För att nagellacket ska hålla extra bra så försöker jag vara noga med att fila nageln, fixa ojämnheter och polera upp naglarna! Baslack, 1-2 lager med färg, sen toplack!

  Gillat och delat tävlingen offentligt på FB (Sanna Kaakinen), och följer förstås på Instagram (mammasvardag).

  Kram Sanna

 35. Mumsigt för naglarna! Jag gör alltid ett ordentligt grundjobb och ser till att naglarna är rena och fräscha innan jag målar dem. Sedan är det förstås ett måste med ordentligt baslack och så brukar jag toppa med SecheVite topplack, då håller glansen flera dagar extra!

 36. Jacqueline

  Bästa tipset är faktiskt att använda essies nagellack för det är verkligen det bästa lacket jag provat!!! Håller upp till en vecka, så är självklart med och tävlar om denna super lucka!

 37. Camilla Jonsson

  Jag använder alltid en ridgefiller istället för ett baslack för jag tycker det håller bättre då. Sen själva nagellacket och självklart lägger jag på topplack för att manikyren ska bli finare och hålla bättre. För att få det att hålla sig finare ännu längre så kan man fylla på med topplack varannan dag! 🙂
  Gillar din sida på facebook och följer dig redan på instagram 🙂 (camjon7)

 38. tova

  Jag målar på det rätt nära då jag ska visa upp det, får det aldrig att sitta nån större stund då jag kommer ha händerna i diskbaljan så fort festligheterna är över, mat och disk är är hamnar på min lott. alltid.

 39. Emma

  Bästa är att ha ett lack på nagellacket och självklart att inte försöka pilla på nagellacket hela tiden som jag ofta brukar göra xD

 40. Mia Korch

  Jag målar 2 lager lack och avslutar med ett tjockt lager överlack. Sedan försöker jag vara försiktig med naglarna och undviker att klösa och peta upp saker med nageln, för då lossnar lacket nästan alltid.

 41. Malin Öhlund

  Jag lägger först på ett grundlack, sen 2-3 lager av nagellacket och sen allra viktigaste är topplacket. Utan topplack så försvinner nagellacket väldigt fort.

 42. Lina

  Jag brukar alltid använda ett bra överlack och om jag vill ha naglar som verkligen håller så brukar jag göra lösnaglar. Då är jag mer försiktig med vad jag gör som potentiellt kan skada lacket, blir även lättare att låta killen ta disken då! Annars är diskhandskar bra om man måste diska.

 43. Carin D

  Väl rengjorda naglar, sedan ett lager basecoat, två lager färgat lack
  och sist två lager topcoat.
  Sen får någon annan ta hand om disken! 😉

 44. Karin

  Sätt på en film eller varför inte ladda upp med favoritserien och slå dig ner. Sen är det viktigt att man satsar på ett riktigt bra baslack (Essie:s är t.ex. skitbra och kvalitet för pengarna) för med ett dåligt baslack sitter inte nagellacket kvar särskilt länge. Måla på en grund på naglarna och låt torka. Sen gäller det såklart att även själva nagellacket är av bra kvalitet då det inte bara innebär att det sitter bättre utan även att det torkar snabbare vilket är viktigt om man inte vill sitta fast i soffan hela dagen (utan paus för toalettbesök). Billiga nagellack kan vara lite luriga, jag har råkat ut för lack som verkar ha torkat när jag lägger mig på kvällen (flera timmar efter att jag målat naglarna) men som har tygmärken från lakanen när jag vaknar morgonen efter. Även här är Essie:s lack bland de bästa! Och så ett lager baslack igen (eller topplack)! Sen är det bara att luta sig bakåt i soffan igen och se klart på filmen eller sätta igång ett nytt avsnitt av favoritserien! Så kortfattat: Lack av bra kvalitet och gott om tid att låta lacken torka!

  • Karin

   Glömde! Följer givetvis på både Facebook och Instagram! Namnet på båda är Karin Eklund (fast på instagram är det karin.eklund om jag nu ska vara riktigt noga… vilket jag är för att vara på den säkra sidan)

 45. Cecilia Eriksson Ny

  Knepet till ett nagellack som håller är att buffa upp naglarna innan för att få bort fett, smuts och den hinna som man annars har. Och sedan avsluta med en bra topplackering.

 46. Emmie Barklund

  Vilka fina nagellack! Jag gör som de flesta, jag lackar med ett bra baslack först, sedan 1-2 lager med nagellack (det beror på hur starka färger det är) och avslutar med topplack!

 47. Jennie AE

  I mitt jobb tvättar jag händerna många gånger per dag o använder starka rengöringsmedel. Det enda nagellack som håller mer än en dag är Essie. Allra bäst blir det med Essies basecoat o Gel-överlack!

 48. Louise B

  Åh vilka underbara färger! Perfekta nyanser som jag hade blivit såg glad om jag vann. Jag fullkomligt älskar Essies lack tycker verkligen att det är de bästa nagellacken.

  Mitt bästa knep för att få nagellacket att sitta är faktiskt en produkt ifrån just Essie nämligen deras Gel Setter Top Coat. Upptäckte detta överlacket för dryga året sen och förstår inte hur jag kunnat leva utan de tidigare, bästa som hänt mig. Har tipsat alla mina vänner och lacket och alla säger samma sak – det är magi!

 49. Sandra Nilsson

  Jag använder alltid underlack och överlack, vilket jag tycker funkar bra, men att ha ett bra nagellack är också viktigt!

 50. Milla

  Oh detta märke har jag aldrig provat. Mitt bästa tips är dock att använda en nagelfil med 4 olika sidor. En som både buffrar bort gammalt lager, jämnar ut och slätar till nageln och till sist polerar den innan man applicerar ett nagellack. Då sitter det mycket bättre. Sedan använder jag en vårdande handkräm och masserar även in det på naglarna för en glansig finish.

  Ett lack för alla,
  varma som kalla,
  för alla som måla naglarna palla

 51. 1a steger jag gör är att jag tvättar händer och nagler.
  2a steget jag gör är att peta ner nagelbanden.
  3e steger är ett bra baslack, jag använder Opi det funkar bäst för mig.
  4e steget är att jag målar naglarna och gör min design.
  5e steget är att jag använder ett snabbtorkande topplack. är det inte snabbtorkande så har jag sabbat allt innan alla naglarna är målade.
  Efter dessa 5 steg så smörjer jag in nagelbanden. detta gör jag flera gånger om dagen.

  Följer jag dessa stegen så kan nagellacket sitta länge..

 52. Camilla

  Jag använder handskar både till disk och städning! Annars åker lacket av direkt. Följer på instagram som lillakarlsbyn följer och delar på Facebook som Camilla Wiklund

 53. Carina

  En fråga jag gärna vill veta svaret på själv för jag misslyckas alltid. Ett besök i stallet så är lacket påväg bort. Det enda dom hjälper är att ha jättekorta naglar så de inte kan böjas. För nagellack vill jag gärna ha, och så överlack på det.

 54. Jag är inte så bra på nagellack och använder inte så ofta pga av mitt jobb, men jag skulle ge bort presenten till min vän som älskar nagellack och hon är där för mig alltid.

 55. MariaM

  Jag brukar lägga två lager lack, håller oftast ganska länge. I alla fall ända till jag tröttnat på färgen och ändå vill byta!

 56. Ajla

  Baslack och topplack är en gyllne regel, att använda nagellack utan dessa är som att segla utan segel! Att det är en konst att undvika avskavt nagellack tycker även ni; detta löser sig lätt med baslack och toppcoat från Essie!

 57. Jane

  Jag jobbar som florist och sliter extremt på nagellacket!
  Jag har testat mig fram under ett par års tid, och nu har jag lösningen!
  Rengör naglarna ordentligt, på med ett TUNT lager baslack.
  Sen målar jag ett TUNT lager, sen väntar jag ett par timmar, och målar sen ett TUNT lager till.
  Sen efter ett par timmar målar jag ett TUNT lager topplack.
  På detta sätt håller det minst 4 dagar, jämfört med max 2 dagar om jag målar ”tätt”.

 58. Maria K

  Mitt allra bästa tips för naglar där man inte ser att det har flagnat är genomskinliga nagellack med glitter i, stora eller små flakes spelar ingen roll. Glittret täcker aldrig nageln fullt vilket gör att man inte märker om det försvunnit på något litet ställe och det syns inte om man duttar mer lite mer glitter på något hörn. Perfekt när man inte har tid att fixa naglarna ofta.

  I övrigt håller nagellacket mycket bättre när man applicerar det i flera tunna lager då varje lager torkar snabbare och att det blir mer ”spänst” i detta.

  Hoppas någon tycker något tips är till hjälp! 🙂

 59. Amanda L

  Ser alltid till att måla med baslack först. Målar på ett färgat lack, låter torka LÄNGE, målar på ett lager till. Torkar LÄNGE. Målar eventuellt på ett lager till om nödvändigt.
  Är faktiskt kluven på om toplack verkligen funkar, så brukar skippa det.
  Men det jag absolut måste göra för att få nagellacket att hålla länge är att vara stressfri, dels för att man lätt skaver emot naglarna häftigt mot skarpa ytor när man är stressad, dels också för att jag biter och pillar på naglar, nagelband vid stress.

  Jag vill verkligen vinna dessa därför att nagellack är en gammal hobby som jag gärna vill återfå. Nagellacken jag hade är slut eller dåliga nu, och känner sällan för att köpa en ny samling.
  Hjälp mig att få ihop nya lack så kreativiteten kan flöda ut på mina naglar igen! <3

  Följer på instagram (_secondlifereplay) och gillar på Facebook.

 60. Ellinor G Lindahl

  Jag rengör och torkar naglarna noga innan jag målar baslack. Sen målar jag färg och avslutar med topplack. De blir bra de 😀

 61. Martina Andersson

  Luckan till ära så är mitt bästa knep ”Essie – all in one” som får mitt nagellack att sitta kvar i mer än en vecka. Tunna lager lack som får torka ordentligt mellan lagren med essie – all in one som bas och topplack! Det finns inget bättre knep, tro mig!

 62. Orawan Sikhinaram

  Brukar använda mig utav en vitlöks treatment som man penslar på och sedan ett bas lack för att både stärka men heller inte slita på naglarna och sedan alltid två lager av nagelack.

 63. Maria J

  Jag grundar alltid med baslack från Depend (grymt budgetkap!) och avslutar med snabbtorkande topplack från Poshé. Får alla färgade lack att sitta i åtminstone en vecka!

 64. Johanna

  Genom att använda bas- och topplack. Dessutom använda kvalitetslack! Och så ser jag till att maken får sköta vissa sysslor som t ex potatisskalning för att undvika avskavt lack 😉

 65. Isabelle

  Använd alltid ett bra grundlack & ett bra topcoatlack. Dina naglar kommer vara fina och glansiga hela julen!

 66. Erica

  Jag använder inget baslack och köper oftast ganska billiga så mitt bästa tips är att duscha och laga all julmat och sedan måla naglarna det sista man gör! Måla med lite genomskinligt lack över så håller det bättre också! ☺️

 67. Madelene L

  1. ”Rugga upp” nagelytan innan lackning
  2. Smörj/massera nagelbanden med nagelolja varje kväll
  3. Använd handskar då du ex diskar, bär otymliga saker osv -Var ”rädd” om dina naglar

 68. Fia

  Jag älskar färggranna naglar, och planerar knalligt röda över julhelgen. För att få färgen att hålla krävs för mig att jag först plockar fram alla ingredienser som behövs till julmaten. Därefter tar jag två lager färg på naglarna, samt ett bra överlack. Sedan sätter jag mig som en diva tillbakalutad på schäslongen och inväntar alla julens gäster. Jag sätter andra i arbete genom att delegera och peka med hela handen. Voilà, julmaten fixad. Toppentips – lacket håller i evigheter utan en skråma! 🙂

 69. Anna Bäckman

  Rena naglar är A och O, sedan 2 lager lack och ett bra topplack på det. Sen undviker jag disk och långa bad 🙂

 70. Genom att använda både ett baslack och ett topplack så kan nagellacket hålla längre! 🙂 Sen finns det många bra nagellack på marknaden, vissa är utformade för att just hålla extra längre så man kan ju även använda ett sånt. 🙂

 71. Astrid

  Jag grundar med ett bra baslack, ser till att det torka ordentligt innan jag målar på den/de färg/er jag vill ha. Sen avslutar jag med ett bra topplack. Det allra viktigaste dock är att se till att det verkligen torkar mellan varven för att undvika märken.

 72. LindaF

  Lägger på ett toppback och ser till att inte komma nära någon typ av disk. Möjligen plockar jag ur diskmaskinen.

 73. Eva Ernfors

  Kollar på en film samtidigt som jag målar (oftast söndagsfilmen på 4an oavsett kvalitet eller om det är en Beckfilm jag sett tre gånger tidigare) så jag faktiskt har tålamod att sitta still så länge att underlack, två lager lack och överlack hinner torka riktigt ordentligt.

 74. Hanna

  Mina tre bästa tips är följande:
  1. Baslack och topplack! Kanske verkar uttjatat men det är a och o tycker jag.
  2. Se upp med oljan! Naglarna är naturligt oljiga vilken gör att lacket fäster sämre. Även removers med olja har denna effekt så tvätta gärna händerna med lite diskmedel (fettlösande) innan. Efter lackning däremot är olja toppen för naglarna! Gör nagelbanden mjuka och fina. Torra kanter kan också medföra att lacket släpper.
  3. Tunna lager! Tjocka lager flagnar lättare så måla hellre två tunna.

  Började följa på instagram igår! ??

 75. Tatiana

  Jag är noga med att använda ett baslack och ett topcoat. Låter det ta tid att måla naglarna i ro så att det hinner torka ordentligt mellan lagren. Använder disk- och städhandskar när jag måste utsätta händerna för mycket vatten. Smörjer med nagelbandsolja som skyddar och stärker naglarna så de inte skivar sig.

  Följer på Instagram som _vieille_ame

 76. Ronja

  Jag målar två lager och sen top lack över 🙂 Detta hade vart perfekt då jag för tillfället inte har några nagellack, lämnande kvar dom hos mamma när jag flytta :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.