105 Comments

 1. Milla

  Därför att jag bara gammalt smink har,
  får jag istället gå grå, matt och bar,
  detta skulle utföra under,
  perfekt till jul och nyårs dunder,
  och lysa upp mitt hopp,
  som håller en på topp

 2. Sara

  Jag skulle bli superglad och sminket skulle verkligen komma till användning. Har provat mascaran som jag älskade!

 3. Sandra Berly

  Att få sminka är det roligaste som finns, ser det som en hobby och som en passion jag haft länge. Att få vara kreativ och fantasifull är det roligaste jag vet, speciellt när jag lyckas så himla bra. Dessutom älskar jag att testa på olika sminkmärken och hitta nya favoriter, kanske blir detta några nya favorit vid smink bordet? Hade verkligen blivit så glad och kan garantera att detta smink hade kommit till användning varje dag! Kram

 4. Emelie Wandel

  Åh, jag vill så himla gärna vinna det här! Min hy är väldigt kinkig och jag fick rådet att gå över till mineralsmink. Att få prova på detta vore underbart!

 5. Med en 12 årig dotter så märker man hur badrumsskåpets innehåll minskar fortare än vad jag konsumerar produkter, medan hennes sminkbord svämmar över…. Märkligt det där 😉
  Om jag vann detta kitt så skulle jag jubla! Sedan överväga hänglås på sminkväskan 😉

 6. Jackie

  Vilken bra lucka!! Jag vill vinna då jag älskar smink, dock som student har man inte jätte stor budget, så denna lucka vore guldvärt! Kan även inflicka att det skulle vara en sån bra födelsedagspresent i och med att jag fyller år nu på tisdag 🙂 kram!

 7. Solbritt Ilkert

  Det här är precis vad som behövs för att göra sig riktigt fin i julhelgen då man vill stråla lite extra.

 8. Jeppe&Jullan

  Tomten – du kan ta dig på stället ”där solen aldrig ler”,
  för sanningen är den – jag tror ej på dig mer!
  Jag har under åren gjort precis allt som du sa,
  jag var den artiga tösabiten som alltid var snäll och gla.
  ”Den lilla nörden” personifierad – det var jag,
  jag trodde jag skulle få min belöning en dag.

  Så kom julafton och spänningen var stor,
  jag firade som vanligt hemma hos far och mor.
  Det knackade på dörren och in kommer du,
  jag studsade av glädje – ge mig klappar nu!
  Men döm om min förvåning när jag inga klappar fick,
  du gav julklappar till släkten – tackade och gick.

  Åren har gått sedan detta hände,
  jag fann Beyond Beauty – och allting vände.
  Det delades ut gåvor i tävlingar månadsvis,
  Beyond Beauty-bloggen måste vara den riktiga tomten – naturligtvis!
  December månad kan kännas grå och kulen,
  men Emmas kalender är tomteverkstan som sprider ljus över julen.
  Nu sitter denna småbarnsmor med amningshjärna och glädjegråter,
  tack – TACK – TACK för att jag har fått hoppet om julen åter.
  Och pssst – skulle jag nu ha turen att vinna,
  så skulle detta sminkkit göra mig till en väldigt lycklig kvinna!

  Instagram, lulefamiljen
  Facebook, Kristina Karlsson

 9. Anna Lundqvist

  Vill ha nytt fräsch smink o kunna rensa ut bland det jag har här hemma. Att det dessutom inte är testat på djur är ju massor av plus

 10. Elin L

  Hej!

  Allt detta nyttiga underbara smink
  förvandlar mig snabbt som ett blink
  jag vill dölja allt det fula så gott det går
  lätt som en plätt med detta döljs mina år

  God Jul!

 11. Natalie eriksdotter teodorson

  Jag är med :). Gillar även på fb natalie eriksdotter teodorson.

  Jag har tyvärr mycket rodnader i min hud pga acne och rosacea när jag var i tonåren. Detta har gett mig lite sämre självförtroende och tycker det är så tråkigt att inte kunna känna mig flawless trots jag nyss fyllt 30.

  Detta kit hade varit perfekt så jag kan få självkänslan tillbaka och kanske äntligen våga gå på dejt.

 12. Jag använder knappt smink längre men känner att till jul och nyår hade velat fixa mig. Men då behöver jag ett helt kit och då hade denna vinster varit perfekt för mig ☺

 13. Annika L

  Godmorgon och glad tredje advent!
  Vem vill inte vinna ett sånt här smink-kit? Tror inte jag förtjänar det mer
  än någon annan faktiskt, men jissus vad glad jag skulle bli ?!

 14. Ett märke jag har hört så mycket om, men ännu inte testat. Huamig vad det finns mycket jag inte hunnit testa ännu inser jag nu. Detta vore att bocka av några produkter på en oändligt lång lista

 15. Alice

  Jag vill VERKLIGEN vinna detta pris!! Anledningen är enkel; jag är student med inte så stor budget. Speciellt nu i juletid när alla klappar ska inhandlas väljer jag inte att lägga pengar på mig själv, särskilt inte på smink. Jag har verkligen kämpat det här året; i skolan, jobb och annat. Just därför vill jag ha detta bara för mig själv och skämma bort mig lite extra för en gång skull.

 16. Malin Svensk Björck

  Jag älskar mineral smink eftersom det lugnar min rosacea. Men detta märke har jag inte testat men vill gärna!
  Kanske hittar en ny favorit som är bra på dölja mina rodnader. Det vore underbart!
  Följer på instagram, hostdagjamningen
  Gillat och delat på Facebook, Malin Svensk Björck

 17. Anna

  Jag har känslig hud och ett operationsärr att dölja, då är mineralsmink riktigt bra.
  Jag har aldrig provat Pür Cosmetics, så denna vinst vill jag väldigt gärna ha!

 18. Tess

  Gillar och följer (tessifufu)

  Att dölja varje skavank
  gör mig nästan helt pank
  Tänk om jag skulle vinna
  då vore jag en lycklig kvinna
  som kunde täcka mitt fans
  med en riktigt snygg bas
  och det bästa med Pur
  är att det inte testas på djur

 19. Jag borde rensa ut mitt smink som jag har hemma som är för gammalt men snål som jag är gör jag inte det. Men skulle jag vinna skulle jag rensa ut med glatt samvete och testar gärna ett märke jag inte provat tidigare!

 20. Jag skulle verkligen vilja vinna för att känna mig lite fin, och för sambons skull, känns som jag bara förfallit dom här tre småbarnsåren. Men jag hoppas att det är på väg att vända nu och med lite smink vore det ju lite roligare.

 21. Stina

  Eftersom jag är novis när det gäller smink skulle det här bli en perfekt julklapp till mig, då har jag en chans att vara festfin till jul oxå.

 22. Sofia Eriksson

  Optimal julklapp till min lillasyster som är en sucker för smink och vill utbilda sig i framtiden till makeupartist!

 23. Carola

  Äsch, jag skulle så gärna vilja vinna det här, och jag skulle så gärna vilja behålla det själv….. men jag vet hur mycket dottern önskar sig sådana fantastiska produkter. Så OM jag har den stora turen att vinna, blir det min dotter som blir gladast

 24. Jenny dybner

  när jag var i yngre tonåren behövde jag inte tänka så mycket på vilket smink jag använde, allt såg ”bra” ut på min hy. nu när jag snart fyller 25, märker jag redan skillnad på min hy. . det är svårare att sminka sig så att det lägger sig bra på hyn utan att se kakigt ut. Min hy har det senaste året börjat bli väldigt känslig och yttorr och jag märker hur viktigt det är med bra och skonsamma produkter för att hyn både ska må bra och se bra ut. jag vill gärna vinna detta mineral sminket, är säker på att Pür inte gör mig besviken!

  följer på instagram (benzelin) och Facebook.

 25. Jag är inte den som vill vara översminkad, men helst ingen blekfis heller.
  Naturlig look med lagom mycket makeup tack – och med detta kit blir det lekande lätt.
  Skulle vara såå kul inför nya året att få sminka sig med bra kvalitetsprodukter!

 26. Andrea

  Asså alla dessa luckor har galet fina priser!! Vet inte vart jag ska ta vägen.

  Jag skulle vilja vinna det här kitet från pür för jag har hört så himla mycket bra om dom men aldrig testat själv. Och jag uppskattar när produkter inte är djurtestade. Jag har helt slutat köpa produkter som är det och det blir tyvärr inte så många märken kvar. Ingen ska behöva lida bara för att jag vill vara fin. Och då vore det ju helt underbart att få lägga vantarna på dessa produkter! ?

 27. Detta märket säljer dem hos min frisör, dreglar alltid över de fina produkterna. Mitt liv är tråkigt nu för jag lägger alla injobbade pengar på körkortet. = ingen rolig shopping öht. Dessutom måste jag jobba hela julen så jag kommer inte ens kunna fira jul, därför borde jag få vinna för att få åtminstone en fin julklapp. Snälla tomten…

 28. Carina

  Börjar bli lite rynkig och då ökar kraven på produkterna…. har hört att mineralsmink passar bra då. Att det inte är testat på djur är ett extra plus. Börjar få mörka fläckar som behöver täckas varje dag så vinsten skulle bli väl använd!

 29. Josephine lindell

  Alltid roligt med nytt smink och även ett märke man aldrig testat , därför jag skulle jag vilja vinna så jag kan blogga lite extra till jul☃️

 30. Joanna Wozniak

  jag vill vinna nya kosmetiken och hoppas på tur för ny år så jag kan börja använda makeup oftare igen för jag hade inga bra just nu

 31. Sofie Altuntas

  Spindelben och klumpar vill ej försvinna,
  det är ett dilemma för mig som kvinna,
  söker efter en bra mascara av bra kvalitet,
  litar på beyondbeauty.se för hon kan allt om skönhet,
  jag önskar få ett sexigt sting i min blick,
  med en mascara som får fransarna i bästa skick,
  mineralsmink är vad jag verkligen behöver,
  när jag vill lyckas med sminkningen framöver,
  så nu håller jag alla tummar och tår,
  att jag snart från tomten en överraskning får

  FB – Sofie Altuntas
  IG – sofie_altuntas

 32. Sabina S

  Har svårt att hitta produkter som passar min känsliga hy och som inte känns för tunga, dessa låter ju dock perfekta! Skulle vara en underbar julklapp att få vinna detta.

 33. Linnea

  Min dröm är att Pür minerals produkter få vinna,
  då skulle jag bli världens lyckligaste kvinna!
  Deras produkter är både snygga och trendiga,
  och samtidigt väldigt hudvänliga och beständiga.
  Med deras smink kan jag behålla både stil och klass,
  även efter en hel dags arbetspass,
  sminket passar lika bra till vardag som till fest,
  och är de produkter som min hud gillar allra bäst!

  Gillar på facebook och följer på instagram

 34. Hannah

  Jag är nyfiken på Pür minerals, som verkar vara ett naturligt och kvalitativt märke. Så det hade varit superkul att få den här chansen.

 35. Sara Källström

  Vilket härligt kit, önskar det var mitt! Skulle behöva ha en bra mascara till mina små fjun, så de blir långa och fina på självaste jul! 🙂 Dessutom är det snart min födelsedag och då vill jag en snygg make-up ha, så detta önskar jag mig vinna en da’!
  Följer på inst: obosara82
  och fb, delat där också! Sara Källström

 36. felicia

  Jag skulle vilja uppdatera min sminkväska, jag håller sakta med säkert på byta ut alla produkter till icke djurtestade och produkter som faktiskt inte täcker igen huden! Detta kit vore underbart att få testa, och att de alla är djurvänliga!

 37. Claudia Kerttu

  Nu när tonårstjejerna mina börjar visa hur mycket fina produkter det finns för skönhetsvård förstår jag hur ute jag är med min mascara. Gillar dig på fb och insta claker39 och mitt namn på fb.

 38. Eva Olsson

  Har känt mig trött,sliten och deppad hela hösten. Håller på att rycka upp mig. Var hos frissan i veckan. Där klippte jag mig och färgade håret. Då skulle det bli pricken på i:et om jag vann detta startkitet ?

 39. Frida Bergner

  Nya skönhetsprodukter är något jag behöver,
  men som arbetslös blir det inte många kronor över.
  Så när ersättningen inte räcker till för behövlig shoping,
  ja, då kan man tävla och ha en förhoppning,
  att jag detta skönhetskit får.

  Följer BeyondBeauty på fb och insta: Frida Bergner

 40. AnnaKaize

  Följer redan som AnnaKaize på Insta o Anna-Karin Näström på FB eftersom jag dessvärre heter så.

  Kollar i spegeln och utbrister ”FY!!!”
  Vad fasen har hänt med min förr spänstiga hy?
  Torr, slapp och hängig, och dessutom blek
  Inget kul alls- det här är ingen lek
  Att se ut som 20 igen är ju inte möjligt
  Att ens försöka vore fånigt och löjligt
  Men att se sig i spegeln och inte känna sig dyster
  Så att vinna det här skulle göra mig yster!

  Happy Holidays ?

 41. Maria H

  Nytt smink är alltid kul….
  speciellt nu till jul….
  Antingen behåller jag allt själv…
  eller så blir det ett paket till någon snäll…

 42. Jag blir bara äldre för var dag som går,
  och med åren jag lärt mig hur viktigt det är att hyn min bra mår.
  Jag numera vet,
  att det lönar sig med produkter av hög kvalitet.
  Detta kit hoppas jag därför vinna,
  så att mina ålderstecken kan försvinna.

  jessicasundberg1 på FB och jessicasundberg72 på Insta

 43. Maria

  Jag vill vinna för att jag skulle vilja bli duktigare på att sminka mig, detta skulle vara en inspiration! Hoppas det skulle vara så kul att testa dessa produkter och öva =) Använder mest kajal och mascara nu, och lite foundation till fina tillfällen. Följer på instagram mariamonroess! =)

 44. Jessica Jansson

  Åh, det hade varit fantastiskt roligt att riktigt få glänsa på julens fester som nu står för dörren! Inte konstigt att man känner sig lite glåmig i höstens mörker, nu är jag redo för att tjusa till mig! Jag tror att detta smink skulle göra jobbet enkelt för mig. Hoppas hoppas!

 45. Åh, detta kit är precis vad jag behöver, makeupen börjar ta slut och inför jul och nyår vill jag gärna känna mej extra fin. 🙂 De skulle vara så kul ochfå prova nya produkter. 🙂

  Gillar på Facebook och delar tävling där som Malin Gustafsson och följer på Instagram som frozenvanilla_

  Hoppas på tur. 🙂
  God jul!

 46. Fian

  Den som möter mig i spegeln är grådaskig och dyster
  Hur glad jag än är – det verkar som det inte räcker
  Med denna läckra gåva blir jag färgsprakande och yster
  Och kan le mot en spegelbild som svarar pigg och läcker! 😉

 47. Anette tornemo

  Vilken underbar present detta vore för en som aldrig vinner nånting… Bara testat mineralpuder tidigare, så här var det många spännande nyheter. Håller tummarna ✊

 48. Maria C

  Jag har ännu inte provat Pür Cosmetics produkter, men har länge varit nyfiken. Min hy är känslig och därför tror jag att mineralmakeup vore toppen!

  Följer både på facebook,
  och på instagram @myladymirjam

 49. Christina Frisberg

  Med denna härliga luckas du förvandlas i ett trollslag som en Askunge på bal,
  med detta set så har du säkert många flera val,
  Hollywood Gunilla , Barbieglitter eller mer naturell?
  Vem vet vem du vill likna på Julaftons kväll?

 50. Förra året fick jag mitt första mineralsmink i julklapp, och jag blev verkligen förälskad i det! Det tar på det och är nästan slut nu. Det är dags att samla på nytt!

  Följer på instagram (_secondlifereplay)
  Gillar på facebook (Amanda Linnarsson)

 51. Ellinor

  Jag följer dig på instagram (heter belliellan) gillar på Facebook (heter Ellinor G Lindahl)! Jag är nyförälskad i makeup och har inte hunnit prova så många produkter än. Detta kit hade varit så roligt att få testa i jul och nyår!

 52. Liselotte

  Jag vill vinna för att jag är så dålig på att testa nytt smink och våga köpa nytt, så det skulle vara jättekul att få testa dessa produkter

 53. Lisette Johansson

  Hade gärna velat prova lite nya produkter, har inte riktigt hittat något som jag verkligen gillar, och har inte heller råd att prova på massa olika produkter.

 54. Carina

  Jag vill unna mig själv lite nytt smink. Nyligt startat företag och går på många mässor och möten man vill vara snygg på!

 55. Johanna

  Jag skulle vilja ge det här till min fina lillasyster. Hon bor alldeles för långt ifrån mig, över 100 mil upp i Kiruna. Hon älskar smink och skönhetsprodukter. Men, utbudet i staden är inte det bästa och hon är för ung för att handla på nätet. Jag vet att hon skulle bli överlycklig över att få testa ett nytt märke och nya produkter. Perfekt julklapp <3

 56. Lea

  Jag tappade lusten att piffa och göra mej fin. Har mest lufsat runt det sista året. Nu har lusten kommit tillbaka och jag vill ha fint smink att använda.

 57. Marielle

  Jag har så svårt att hitta bra produkter för min hud för att få en perfekt bas. Detta kit skulle var grymt att få prova.

 58. Jag håller på att rensa bort allt mitt smink som inte är djurtestat så att kunna få lite påfyllning med produkter som inte heller är testade på djur hade ju varit helt fantastiskt!

  Gillar på facebook och följer på instagram (juliakonneus)

 59. Ulrika Andersson

  Jaaa, jag är på jakt efter nytt smink, som hjälper mig visa min bästa sida i jul. Alldeles lagom med produkter till en snygg bas både vardag och fest. Följer på Instagram, ulvali66

 60. Jennya Johansson

  För mig är det viktigt att glädja andra och att alltid finnas till hands för mina nära och kära. Jag är dålig på att tänka på mig själv och mina egna behov då jag är motsatsen till girig och egoistisk. Ibland kan jag känna mig som en urkramad disktrasa och känna mig tom. Det är svårt att ändra på sig själv, men jag ska försöka träna på det. Detta skönhets-kit vill jag ge mig själv i julklapp – det är jag värd!

  Följer på Insta under jennyannhbg
  Följer på FB under Jennya Johansson

 61. Pernilla

  Jag skulle vilja vinna eftersom jag älskar att testa nytt smink och just nu är på jakt efter nytt mineralpuder samt ny mascara. Så att få testa detta vore helt klart en fantastisk julklapp!

 62. MariaM

  Vilken lycka att denna klapp få vinna,
  då skulle jag bli både och lycklig och snygg kvinna!

  Gillar på fb, Maria Mattson.

 63. Rosis

  Har en massa gammalt smink som borde åka ut.
  Vinna nytt vettigt och snyggt som får komma in i lådan min hemma.

  Piffigt snyggt är ju detta kit oxå här att få.
  Måla facet så otroligt vackert med detta då;-)!

 64. Tatiana

  Jag ska på en blind-date på nyårsafton som mina vänner ordnat och är himla spänd på det. Det vore superkul att få fixa till sig inför kvällen med hjälp av detta snygga makeupkit.

  Gillar redan på fb och följer på Instagram, tatsuli_tatiana.

 65. Julianna Fredriksson

  När vardagen känns allt för dyster då vill jag prova Pür Cosmetics
  för att öka hyns lyster. Att vara riktigt fin är ju kul.
  Särskilt när det snart är jul.

  Följer på Instagram
  med namn julianna71
  Gillar och delar på Facebook

  Mvh Julianna

 66. Ida Erlandsson

  Jag har länge använt exakt samma sminkprodukter. Jag är en trygghetsmänniska och byter sällan varumärke när jag hittar något jag trivs med. Men nu är jag så trött på mina gamla produkter och vill hitta nya favoriter.

 67. Amanda

  Detta hade varit en så fin julklapp till min mamma! Hon har fått upp intresset för smink mer och mer, vilket jag tycker är så roligt! Detta kit passar därför perfekt för henne – då den har allt en nybörjare behöver! Jag har själv inte råd att ge henne allt på en och samma gång, men om jag har turen på min sida kan jag det. Det skulle utan tvekan vara årets bästa julklapp 😉

 68. Madelene.A

  Jag behöver nytt fräscht smink till det nya året ☺️ Var längesen jag unnade mig själv nytt smink. Blev nyligen opererad så jag tycker jag är lite extra värd det nu. Håller tummarna hårt och hoppas! Gillar & delar på fb med namn Madelene Abrahamsson och följer på instagram med namn madde_cancersurvivor.

 69. Malin

  Jag vill vinna för att jag behöver rensa mitt smink och slänga sånt som funnits i sminkväskan i flera år då det inte alls känns särskilt hälsosamt, konstigt nog har det inte varit något jag tänkt på förrän nu när jag är gravid med mitt första barn. Jag har aldrig testat det här märket, så därför vore det också roligt att vinna! 🙂

 70. liza

  Jag skulle gärna vilja vinna allt detta underbara smink.
  Älskar att testa nya produkter och detta ser verkligen strålande ut 😉 för mig är det verkligen väldigt viktigt att sminket jag använder inte är testat på djur. Som fattig student skulle detta bli en underbar julklapp och det skulle kännas lite bättre i en stressig och mörk tid som detta, att få piffa till sig själv lite extra . Kram :*

 71. Corina M Cadbrand

  Vilken fantastisk vinst! Har i dagsläget ett rätt litet sminkförråd med rätt enkla produkter då prioriteringen var man lägger pengar ofta hamnar på annat som småbarnsförälder. Men älskar att sminka mig och hade varit jättekul med en ny ”smink-garderob”. Vilken lyx det hade varit!

 72. Wow, det låter som ett helt fantastiskt kit! Det vore riktigt kul att få överraska min älskade mamma med detta i julklapp. Hon pratade faktiskt senast i dag om att hon önskade sig något lyxigt skönhetskit i julklapp, så tror detta hade varit helt perfekt.

  Gillar din sida på FB (Sanna Kaakinen), där jag även delat tävlingen offentligt. Följer dig på Instagram (Mammasvardag) och har givetvis röstat på din julkalender.

  Kram Sanna

 73. Camilla H

  Hur underbart som helst. Att få detta skulle verkligen göra skillnad just nu. Jag har haft extremt dålig ekonomi och kämpat hårt med massor av press och stress sista tiden. Detta skulle få mig att känna mig självsäker och ge mig den nya orken jag mer än allt behöver. Det skulle lysa upp min dag.

  Fortsatt fin kväll! 🙂

 74. ugne

  Vem vill inte få gratis saker? Det klart man vill! Men tyvärr är det bara en som kommer att få kitet, så man får ju hålla tummarna att jag vinner. Jag skulle bli superglad och sminket skulle verkligen komma till användning, älskar att testa nya produkter (jaa, jag vet att nästan alla söger samma sak haha) och detta ser verkligen strålande ut . Har fått upp intresset för smink mer och mer och den här kitet har allt en nybörjare som jag behöver. Följer på instagram och facebook.
  P.s skulle du kunna göra Outfit Ideas till Julafton eller nåt? Hade varit jätte kul! Tack.

 75. Johanna VL

  Med denna makeup kan jag få till den natirliga look jag gillar till vardags. Nu nör jag söker nytt jobb så är detta en toppenvinst då jag vill vara lätt sminkad när jag träffar potentiella arbetsgivare:)

  Gillar/följer på både facebook och instagram

 76. Camilla Wiklund

  Jag har höga krav, men testar gärna nya märken för att hitta min favorit. Gillar verkligen att dessa inte är testade på djur! Hoppas verkligen, då kassan är skral eftersom jag är sjukskriven. Har fyra (skojar inte) ryggfrakturer så detta skulle verkligen pigga upp!

 77. Emilia

  Har gillat dig på Facebook!

  Jag vill jättegärna vinna för det Löt som det var helt grymma produkter!! Skulle vara så kul och spännande att testa. Jag älskar multipla-sminkprodukter som gör att sminkningen blir så mycket enklare och snabbare.

 78. Emilia

  Jag har nyligen börjat intressera mig allt mer för smink & använder det mer frekvent. Dessutom tycker jag det är spännande att testa nytt och utforska olika styler för att hitta det som passar mig bäst. Än så länge har jag inte hittat de optimala produkterna så jag fortsätter att leta, men dessa kan vara goda kandidater tror jag, så därför hade det varit fantastiskt att få ta del av de & använda!

 79. Sophie

  Med ett set som innehåller allt, kan jag varje morgon ta det kallt,
  allt jag behöver finns ju där, för att ge mig en skönhet utan besvär
  Ett plus i kanten är smink utan djurplågeri, då kan mitt samvete få vara fri

 80. Anna-Märta Stålnäve

  Har provat EN produkt från Pür och det är by far den bästa mascaran jag någonsin ägt vilket ju givetvis gör mig nyfiken att prova mer från märket. Att vi dessutom bestämt att vi inte köper några julklappar i år gör ju att jag gärna skulle vinna en klapp till mig själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.