comment 0

På allas läppar | Bästa lipglosset

Best lip gloss

Även om semestern snart börjar lida mot sitt slut, även om jag vägrar inse det, så har vi förhoppningsvis en bit av sommaren kvar. Och på sommaren åker läppglanset fram oftare än på hösten, i alla fall för mig.

Men vilket är egentligen det bästa glosset? Jag har, tillsammans med fina Tove och Jannike, nu testat fem läppglans för att se om vi hittar en ny favorit. Självklart är vi medvetna om att det finns bra många fler gloss än så där ute, men någonstans får man ju dra en gräns. Vi har valt att utvärdera förpacking och applikator, känsla på läpparna, hållbarhet och doft.

Kom ihåg att vi utfört dessa tester efter våra egna åsikter och preferenser. Resultatet kan skilja sig från person till person, och därför har vi valt att göra detta test tillsammans där vi alla testar samma gloss men med olika utgångslägen.

Rituals Lipgloss
Rituals

Rituals Lipgloss

Pink Berry | 135 kr | 5 ml

Ett läppglans gjort på pulveriserade ädelstenar, det låter väl rätt lyxigt? Kommer i totalt sex olika nyanser och är fri från parabener och parfym samt är dermatologiskt testade.

Förpackning & Applikator. 

Jag gillar förpackningen som är lite tjockare och kortare än ett standardgloss. En mjuk och snedställd applikator gör appliceringen lätt med en bra spets för konturerna.

Känsla på läpparna. 

Till en början tycker jag att den känns rätt kletig, något som jag har rätt svårt för när det kommer till läppglans. Men efter några minuter, när man jobbat in den och den kommit i kontakt med värmen på läpparna så känns den mer behaglig, om än fortfarande aningens tjock. Ger en väldigt lätt rosa färg.

Hållbarhet. 

Jag tycker att det sitter bra tills man äter eller dricker, men det känns normalt för läppglans över lag. Inget speciellt att anmärka på här.

Doft. 

Har en lite sötare doft av… vaniljglass, tror jag. En helt okej doft som varken är störande eller fantastisk.

Slutbetyg. 

Ett läppglans som passar bra när du vill ha glans och en lätt färg, perfekt till vardags och på sommaren måste jag säga. En mindre kletig känsla hade gett ett högre betyg.

Pussmun 3

Inika Certified Organic Lip Glaze
Lip Glaze

Inika Certified Organic Lip Glaze

Watermelon | 259 kr | 5 ml

Ett snällare läppglans med ekologiskt karnubavax och vaniljolja. Innehåller även vitamin E som ska återfukta.

Förpackning & Applikator. 

Förpackningen är rätt standard, inget att klaga på. Förutom att loggan börjar försvinna efter ett tag i sminkväskan. Applikatorn är otroligt supermjuk och jättehärlig. Har dock ingen snedställd sida utan är platt, vilket gör att noggrannheten blir svårare. Men jag tycker inte att jag har några problem med en snabb applicering ändå.

Känsla på läpparna. 

Det här gillar jag, ingen tjock och kladdig känsla alls! En väldigt lätt och tunn formula som känns bra och inte alls jobbig. Tummen upp för det!

Hållbarhet. 

Tycker att det här sitter bra! Klarar inget mattest så klart, men vilket läppglans gör det.

Doft. 

Det står att den ska ha en vaniljdoft, vilken jag dock inte känner av. Och kanske är just doften den enda nackdelen jag finner med det här läppglanset. När man ser ett läppglans som heter Watermelon, så skulle jag nog vilja att det doftade lite fruktigare. Helst just vattenmelon så klart! Det hade känts väldigt somrigt och fräscht, men nu, njae…

Slutbetyg. 

Priset är ju lite högre, mer än 100 kr dyrare än föregående läppglans. Och det sänker betyget lite. Men samtidigt så får man ju räkna med ett lite högre pris när det är ekologiska produkter med bättre innehåll. Men jag gillar verkligen läppglanset i övrigt! Bra känsla på läpparna, en snygg färg som passar utmärkt på sommaren, både till fest och vardags. Har skimmer i sig som ger ett härligt, men inte överväldigande, glow på läpparna. Ett lite bättre pris och en härligare doft så hade det varit en fullpott!

Pussmun 4
Lumene Silky Lip Fluid
Silky Lip Fluid

Lumene Nordic Seduction Silky Lip Fluid

Nr 4 | 159 kr | 4,5 ml

Från vår nordiska granne Finland kommer detta läppglans med det, enligt mig, finaste namnet! Ska ha en plumpingeffekt, återfukta och kommer i massvis med fina nyanser.

Förpackning & Applikator. 

En standardförpackning med ett fint silverlock. Älskar skrivstilen på förpackningen som ser så fint ut. En väldigt liten, dock smidig, applikator som dessutom känns rätt hård och fast. Kanske hade jag önskat en lite större applikator för lite smidigare och snabbare applicering.

Känsla på läpparna. 

Trots att beskrivningen säger att den inte ska ha en limliknande konsistens så tycker jag ändå att den känns rätt tjock på läpparna. Dock lättas detta upp efter ett tag och känns då aningens bättre. Just den här, i nummer 4, ger i princip ingen färg alls utan mest glans.

Hållbarhet. 

Då den inte riktigt har så mycket färg utan mest glans, ger dock en svagt ljusljusrosa ton, så behöver man inte riktigt oroa sig för hållbarheten. Glansen sitter där den ska tills den torkas bort.

Doft. 

Vet inte riktigt vad doften ska påminna om, men den känns lite sötare. Jag hade nog önskat något fräschare och friskare tror jag. Men det är endast min personliga åsikt.

Slutbetyg. 

Ett bra pris för ett läppglans som sitter bra och i många färger att välja mellan. För mig är det dock aningens för kletigt, tänk då på att jag egentligen inte vill ha kletigt alls. Betyget hade blivit högre om det hade haft en mindre kletig formula, en lite större applikator och en aningens bättre doft.

Pussmun 2

Jane Iredale PureGloss Lip Gloss
PureGloss Lip Gloss

Jane Iredale PureGloss Lip Gloss

Pink Lady | 279 kr | 7 ml

PureGloss från Jane Iredale har en hudvårdande formula med antioxidanter och närande oljor. Återfuktande tack vare moringafröolja och kandelillavax, lugnande och skyddande tack vare extrakt av lotusblomma.

Förpackning & Applikator. 

Älskar förpackningen som är som en tub! Och applikatorn är formad efter läpparna vilket gör appliceringen snabb och smidig.

Känsla på läpparna. 

Känns aningens kletigare än glosset från Inika, men absolut inte för kladdigt och tungt. Känns nästan återfuktande och härligt. Dessutom tycker jag inte att man behöver applicera så mycket, lite räcker långt. Ger en väldigt lätt, ljust rosa ton som gör sig superfin en härlig sommardag.

Hållbarhet. 

Samma här som tidigare gloss. Inte mycket att klaga på utan det sitter bra tills det torkas bort.

Doft. 

Här har vi e fullpott när det kommer till doft! Och det har dragit upp betyget! En fräsch och frisk doft av citron och granatäpple. Observera dock att de andra nyanserna har andra dofter, namnet brukar ge en hint även om just Pink Lady kanske inte gör det. Men exempelvis Hot Cider.

Slutbetyg. 

Det enda jag egentligen har att klaga på här är priset som jag kanske tycker är aningens högt för ett läppglans. Men det ska ju ha hudvårdande egenskaper, vilket är bra. Dessutom får du mer produkt än hos någon av de andra. Och allt annat är så bra med det här glosset, så jag klarar inte av att sänka betyget på grund av priset. Det får vara värt det!

Pussmun 5

Beauty by Ellos Lipgloss
Ellos Lipgloss

Beauty by Ellos Lip Gloss

Hot Pink Pout | 49 kr | 4 ml

Ett läppglans från Ellos egna skönhetsmärke med arganolja som mjukgör och vårdar. Kommer i totalt 12 olika nyanser och är fri från både parabener och parfym samt är dermatologiskt testad.

Förpackning & Applikator. 

Standardförpackning, inget speciellt där. Applikatorn är en skumgummiapplikator som känns väldigt mjuk och lätt att arbeta med. Har även en bra spets för konturerna.

Känsla på läpparna. 

Känns faktiskt väldigt bra på läpparna. Inte för tung utan väldigt mjuk och len, kanske är det tack vare arganoljan. Detta är i en hot pink-nyans som ger väldigt mycket färg. Därför kan man inte gnida ihop läpparna för mycket, som man kan göra med exempelvis läppbalsam. Jag brukar ofta göra så, men då kan detta gloss hamna utanför kanterna!

Hållbarhet. 

Med risk för att låta tjatig, men jag har inget mer att tillägga här. Jag tycker att det sitter bra. Dock ska man ju tänka på att detta har mer färg och därför kan behöva tittas till då och då. Men om du inte äter eller torkar bort det så sitter det.

Doft. 

Vet inte riktigt vad jag tycker om doften. Den är definitivt inte god, men inte heller äcklig på något sätt. Det viktigaste är att den inte ska störa, vilket den inte gör. Men doften förhöjer inte upplevelsen på något sätt.

Slutbetyg. 

Jag var lite skeptisk till en början, kanske för att det är Ellos egna märke. Vilket inte riktigt är rättvist. Men jag blev väldigt glatt överraskad av detta gloss, som endast kostar 49 kr! Den riktigt härliga applikatorn höjer definitivt betyget. Kanske lite för mycket hot pink för mig, men det tänker jag inte låta påverka betyget då det faktiskt finns andra färger också.

Pussmun 4

Så sammanfattningsvis så blev glosset från Jane Iredale min stora favorit tack vare förpackning, applikator, nyans och doft. Den hade allt för mig! På delad andra plats kom sedan Inika tack vare känslan på läpparna och den fina färgen samt Beauty by Ellos på grund av ett riktigt bra gloss till nästan inga pengar alls.

Kika nu in hos Jannike och Tove för att se om de fick samma favoriter som mig eller inte.

Har du något favoritgloss?

Ps. Inlägget innehåller pressprover, men åsikterna är fortfarande till 100% mina egna och har inte gått att påverkas eller köpas av en tredje part. Läs mer under PR & Policy.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *